NAM: De norske jordbærne er en sikker vinner om sommeren.
NAM: De norske jordbærne er en sikker vinner om sommeren. Foto: NTB scanpix
Mange av oss venter med lengsel på at de norske jordbærne kommer i butikken, og nå er snart ventetiden over. Mandag skriver Nationen at årets jordbærsesong ser ut til å bli strålende - og lang!

Sesong til september

– Norske jordbærforbrukere kan vente seg en lengre sesong enn tidligere. Jordbær kommer til å være tilgjengelig ut august i hele landet, og ut september i enkelte områder, forteller jordbærbonde i Åsgårdstrand, Tom Christensen, til avisen.

Gode forhold i vinter og fint vær under blomstringen trekker fram som hovedårsaken til at sesongen ser lovende ut.

Akkurat når bærene er i butikkene i de ulike delene av landet, er vanskelig å si helt konkret, men ifølge Nationen vil det fra 15. juni være mulig å få tak i bær fra felter som har vært dekket med duk i såkalte tidligområder.

LES OGSÅ: Hvor mye er du villig til å betale for en kurv?

Flere rekorder i mai
I Rogaland har det vært mulig å få tak i bær en god stund allerede. Der dyrker bonde Geir Joa jordbær i tunnel, og han forteller til Aftenbladet at de allerede før 17. mai hadde plukket vel 4.500 kurver jordbær - noe som er langt over rekorden. Masse sol mellom 10. april og 17. mai får æren for dette.

I Vestfold ble det trolig satt ny rekord, da bær fra Brunlanes var til salgs i nærbutikkene i Stavern og Helgeroa allerede 24. mai, skriver Østlands-Posten.

LES OGSÅ: Stor kåring: Denne isen er folkets favoritt!

jordbær
MASSE BÆR: Jordbærbonde Geir Joa i Sola i Rogaland har satt rekord før 17. mai i år. Arkivfoto: NTB scanpix