Naf, Fremskrittspartiet, samt mange av Senterpartiets egne lokalpolitikere mener finansministeren burde ha gjort noe for lengst med de høye drivstoffprisene.
Naf, Fremskrittspartiet, samt mange av Senterpartiets egne lokalpolitikere mener finansministeren burde ha gjort noe for lengst med de høye drivstoffprisene. Foto: Shutterstock
  • 28.03.22
    Tror drivstoffprisene vil gå ned
    0 min
  • 28.03.22
    Tror drivstoffprisene vil gå ned
    0 min
Tidligere i mars varslet finansminister Trygve Slagsvold Vedum at regjeringen ville ta grep dersom de høye drivstoffprisene fortsatte. For to og en halv uke siden, da bensin- og dieselprisene var over 25 kroner literen, sa Vedum til P4 at noe måtte gjøres dersom dette vedvarte.

I dag er han på Senterpartiets landsstyremøte, og sier til P4-nyhetene han ikke lenger tror avgiftskutt blir nødvendig. 

- Vi tror at prisene vil gå ned, for med de avgiftsnivåene vi har nå har prisene variert fra 15-28 kroner. Vi kommer ikke med egne tiltakspakker på det, men vi må vurdere det i i forbindelse med budsjettene, sier Vedum.

Blir ikke vurdert før mai

Det reviderte statsbudsjettet skal ikke behandles og legges fram før i mai. De som etterlyser tiltak som kan hjelpe med de høye prisene, blir dermed nødt til å smøre seg med tålmodighet. 


- Nå er det ekstreme variasjoner i drivstoffprisene. Når vi kommer til revidert statsbudsjett må vi jo da se hvordan prisene er da, sier Vedum. 

Han mener at alle anslag tyder på at prisene vil gå nedover. 

- Vi tror at prisene vil gå ned og at markedet vil roe seg, sier Vedum. 

- Så det vil ikke komme noen avgiftskutt på dette her?

- Vi gjorde jo avgiftsendringer også på drivstoff i fjor høst, og avgiftene var lavere enn det som ble foreslått av Solberg.

- Men nå da?

- Vi tror jo at prisene vil gå ned, svarer finansministeren.