Foto: NTB scanpix
Meteorologene har funnet fram penn, papir og solhatt, og er klare for en rekorddag i Sør-Norge onsdag.

Både i Oslo, Stavanger og Bergen er det ventet oppmot eller over 30 grader – noe som kan bety at flere mairekorder ryker. 

Tidenes høyeste maksimumstemperatur for Oslo og Bergen i mai er 29,8 grader, mens Stavanger har 29,7 som høyeste notering.

Saken fortsetter under innlegget

Varmest så langt i år
Oslo ligger foreløpig best an i rekordjakten, med 21,5 grader på Blindern allerede klokken 07. På dette tidspunktet hadde Stavanger 19,4 og Bergen 17,6 grader.

– Det blir den varmeste dagen til nå i år, sier meteorolog Kristian Gislefoss til Yr.no.

Onsdag ble også rekorden for flest sommerdager (mer enn 20 grader) i Oslo i mai måned slått. Den gamle rekorden fra 1947 var på 21 dager, men med over 20 grader onsdag morgen, har årets mai hatt 22 sommerdager. Alt tyder på at også torsdagen blir med på moroa, slik at rekorden blir 23 dager.

– Herlig plassering
Høytrykket som har sørget for å pumpe opp sommervarm luft over Sør-Norge den siste tiden ser heller ikke ut til å gi seg med det første.

– Høytrykkets herlige plassering gjør at vi får varm luft langt sørfra opp til oss, samtidig som det holder lavtrykkene på avstand. Situasjonen har låst seg, og det er lite som tyder på at et lavtrykk vil klare å skyve noe på høytrykket de nærmeste ti dagene, sier Gislefoss.


Gråværet fortsetter i nord
Dessverre for folk i Nord-Norge ser det ut til at det skarpe værskillet over Nordland også vil fortsette de neste dagene.

Bortsett fra torsdag, da mange også nordpå kan få en smak av sommeren, er det ventet lavtrykksaktivitet med gråvær og regn – og temperaturer på 5-10 grader.


Flere saker

Utga seg for å jobbe i barnevernet - dømt for overgrep En mann i slutten av 50-årene er i Ringerike tingrett dømt til fengsel i fire og et halvt år for overgrep mot ei 11 år gammel jente. Torsdag 05.12 2019
Marie Fredriksson er død Den svenske popsangeren Marie Fredrisson er død, 61 år gammel. Tirsdag 10.12 2019
- Viktig at Vy vinner
- Viktig at Vy vinner Mandag 09.12 2019
Flere kanaler