Foto: Kjell Herskedal / SACNPIX (arkivfoto)

De første høststormene er i ferd med å sette inn over landet. I Nord-Norge er det meldt om stiv kuling langs kysten, med muligheter for storm.

 

Vakthavende meteorolog ved Storm Weather Center, Martin Grønnetvedt, kan forteller at mange nå opplever årets første høststorm rett utenfør stuedøra.

 

- Det er et kraftig lavtrykk som ligger mellom Island og Lofoten. Sør for dette lavtrykke ter viden nå oppe i sterk kuling, og det har vært observert liten storm på kysten ved Trøndelag og Møre og Romsdal, opplyser Grønnetvedt til P4.

 

Sjekk været på P4.no 

 

Utover ettermiddagen vil vinden trekke seg nordover på Nordland.

 

Høstsesongen i gang

Ruskeværet deler av landet nå opplever er trolig bare starten, og Grønnetvedt sier at høstsesongen nå er i gang.

 

- Det har vært mye høytrykksvær over Sør-Norge de siste ukene, men det stormsenteret vi nå har utenfor oss sparker i gang en tidagersperiode som preges av lavtrykk etter lavtrykk.

 

- Værmeldingen blir da full av ord som « skiftende skydekke», « regn», « tidvis kuling» og så videre. Vi har lagt om til høstvokabularet her hos oss.

 

Rolig i sør og øst

Men selv om det er mye vind i noen deler av landet, slipper andre unna enn så lenge.

 

- Oslo lørdag morgen var det tett tåke, men så fort man kommer seg opp på Tryvann er det strålende sol. Sør- og Østlandet, som har hatt en del gråvær i det siste, ser ut til å få ganske fint vær gjennom helgen.


Flere kanaler