Foto: Mads Tørklep / P4

- Det var på sensommeren eller høsten 1986 vi laget den. Vi skulle finne på det styggeste ordet vi kunne. Mens vi tenkte tagget vi kniv på Bowie-taggen som allerede sto der. Jeg får tårer i øynene når jeg nå ser den, forteller guttene bak « Sædfuck» til Nordstrands Blad.

 

Paul Vidar Sævarang og Ole Kristian Stavnsborg har blitt 41 år, og er tilbake under broen der de som 19-åringer tagget det som har blitt rene landemerket på Bøler i Oslo. Den har gitt navn til et punkband, den har havnet på t-skjorter, og nå har en gruppe på nettsamfunnet Facebook samlet rundt 600 mennesker som ønsker å ta vare på taggen.

 

- Vi tenkte ikke noe særlig mer på det etter at vi hadde skrevet det, den kvelden. Den har alltid stått der, og etter hvert har folk identifisert seg med taggen og Bøler, sier taggerne til P4.

 

Sæd fuck gutta
Paul Vidar Sævarang (t.v) og Ole Kristian Stavnsborg innrømmer at de tagget «Sædfuck» på Bøler i 1986. Foto: Mads Tørklep / P4
Paul Vidar Sævarang (t.v) og Ole Kristian Stavnsborg innrømmer at de tagget « Sædfuck» på Bøler i 1986.

 

« Sædfuck» ble opprinnelig sprayet med sort maling, men har etter hvert blitt rød. Den blir til stadighet fjernet, men hver gang tar noen seg jobben med å få den på plass igjen.

 

- Vi må få påpeke at det ikke er vi som har holdt den ved like.

 

Nå vil både innbyggerne og lokalpolitikerne bevare « Sædfuck» for ettertiden.

 

- I hvert fall så lenge broen står.

 

sæd fuck 2
Innbyggere og lokalpolitikere vil bevare taggingen for ettertiden. Foto: Mads Tørklep / P4
Innbyggere og lokalpolitikere vil bevare taggingen for ettertiden.

Flere kanaler