0:00 | 1:00
Verdens Naturfond WWF har nå sendt et brev til klima-og miljøminster Sveinung Rotevatn hvor de ber Norge ta initativ til dette. 

Det kan gå mot varmerekorder for januar 100 steder i Norge i år. Og fra nord til sør er det opp mot 50 grader i temperaturforskjell enkelte steder.

– Må ta grep
Og nettopp disse forskjellene gjør at vi må ta noen grep, sier konstituert generalsekretær i WWF Karoline Andaur:

– Vi ser at årstidene er i ferd med å endre seg og tildels forsvinne. Og det er en kjempebetydning for naturen vår og kulturen vår. Derfor tenker vi at de årstidene vi har, de må vi verne om, sier Andaur. 

Derfor har også WWF sendt en henvendelse til UNESCO for å få fokus på dette. 

Nordmenn er bekymret
Samtidig har Norstat gjennomført en undersøkelse som viser at 6 av 10 av de spurte er bekymret for at årstidene vil forandre seg for godt.

Nesten 80 prosent svarer i den samme undersøkelsen at de merker klimaendringene, mens én av tre sier at dette har ført til endringer i livene deres.

– Når noe får en vernestatus så blir det økt oppmerksomhet om hvorfor det er et problem, men det er også et middel for å få til flere endringer, konstaterer Andaur.

Klima-og miljøminister Sveinung Rotevatn (V) sier forslaget er bra, men at et vern ikke er veien å gå. 

– Vi kan nok ikke verne årstidene, men det vi kan gjøre er å få ned klimagassutslippene og på den måten ta vare på årstidene, sier Rotevatn.

Flere saker

Foreslår å fjerne "enkepensjon" Regjeringen foreslår å fjerne ordningen som gir tilleggspensjon til etterlatte. Fredag 18.09 2020
Flere kanaler