Informasjon om DAB og digitalisering av radio

I løpet av 2017 digitaliseres radioen og det gamle FM-nettet stenges over hele landet, med unntak av lokalradioer utenfor de store byene.

Dette betyr at hele landet får ta del i en rekke nye riksdekkende radiokanaler, nye tjenester og en heldigital radiobransje i Norge.

DAB-kanaler

Du kan høre digitalradio med en DAB+-mottaker (kringkastet) eller via internett (streaming) på digital-tv, PC, mobilen, nettbrett og i stasjonære nettradio-mottakere. 

Våre nettradio-kanaler
Dekning
Våre riksdekkende DAB-kanaler dekker nå
over 90% av befolkningen, og vi jobber hardt med å kvalitetssikre sendenettet og forbedre veidekningen ved å bygge ut i alle vesentlige tuneller.

Sjekk din dekning på radio.no.

Radio i bil
Fra 2017 må du ha DAB-mottaker for å høre radio i Norge. De fleste nye biler selges allerede med dette som standard eller tilvalg.

Eldre biler må enten ha ny radio eller et enklere og billigere adapter til den gamle FM-radioen.

Elektronikk- og bilradioforhandlere kan hjelpe til med å velge den beste løsning for deg.

Retur av FM-radioer
Når du bytter ut FM-radioen med en DAB+-radio, må du huske å levere den gamle til gjenvinning. Informasjon om hvor du kan levere finner du på sortere.no.


Les mer om digitalradio hos:


FM-slukkingen
Det gamle FM-nettet slukkes regionvis gjennom 2017. Dette gjøres for å kunne sikre god hjelp, nok informasjon og mange nok apparater i salg slik at overgangen skal bli så problemfri som mulig.

I flere regioner slukker NRK litt før de kommersielle kanalene. 

Her ser du hvordan slukkingen vil skje:


DAB Slukkeplan

Det beste stedet for informasjon om digitaliseringen er på det offisielle nettstedet radio.no.