Foto: Gunvor Roti Dal
Som den ivrige baker jeg er, så har jeg meg en leteaksjon innimellom på nettet for å finne enda flere herlige oppskrifter jeg kan teste ut (og prakke på mine kolleger).  Jeg ramlet i den forbindelse over krem.no . Himmel og hav. Jeg fikk problemer med å velge ut hva jeg hadde lyst til å lage.

Melfritt valg
Siden vi har en hvetemel-utfordret i i familien, så sjekker jeg som regel ut de glutenfrie alternativene først. Og jeg liker alt som ser enkelt og greit ut. Ikke for mye dilldall. Og der fant jeg dette innlegget. Kvelden var reddet.

LES OGSÅ: Verdens beste kanelsnurrer

Artikkelen fortsetter under bildene
Sjokoladecookies
HADDE ALT I SKAPET: Alt jeg trengte fantes i en overfylt bakeskuffe. Foto: Gunvor Roti Dal


Glutenfrie sjokoladecookies

4 dl melis
1 dl kakao
1/4 ts salt
3 eggehviter (90 gram)
1 ts vaniljesukker
250 g sjokoladebiter (dråper eller hakket sjokolade)


Sett ovnen på 180 grader. Bland alt det tørre. Tilsett eggehvite, og pisk sammen (det vil støve litt rundt mikseren før det roer seg). Til slutt blander du inn sjokoladebitene (eller dråpene).

Bruk to t-skjeer og sett små topper på plate med bakepapir. Stekes i 8-10 min. De flyter litt ut, så ikke sett dem for tett. (ca 12-16 per brett)

Sjokoladecook1es
VARMER SEG LITT: Se som de små cookiesene koser seg i ovnen min! Foto: Gunvor Roti Dal


Sjokoladecookies
LUNE COOKIES: Det er så godt at... Foto: Gunvor Roti Dal


Så fikk jeg en lys ide...
"Hva om jeg slenger på noen peanøtter på siste brettet som skal i ovnen bare for å teste?" Som tenkt, så gjort. Helt annen smak, men om du er svak for sjokolade/peanøttblanding vil du like dem.

Peanøtter
SAMME HVILKEN TYPE: Jeg hadde denne typen i bakeskuffen fra før. Foto: Gunvor Roti Dal
Sjokoladecookies
MED PEANØTTER: Ble jaggu ikke verst disse heller! Foto: Gunvor Roti Dal


Lykke til med bakingen i helgen!

Gunvor er programleder i P5 og matglad blogger.

Flere kanaler