FARLIG: Bildet er tatt tre kvarter etter den dramatiske episoden, men fremdeles er det tydelig at håret hadde surret seg kraftig rundt én av tærne.
FARLIG: Bildet er tatt tre kvarter etter den dramatiske episoden, men fremdeles er det tydelig at håret hadde surret seg kraftig rundt én av tærne. Foto: Facebook/Scott Walker
Den fem måneder gamle datteren til amerikanske Scott og Jessica Walker var fullstendig utrøstelig, og ble stadig varmere. I et forsøk på å kjøle ned datteren, tok de derfor av henne sokkene.

Hår viklet seg rundt
De ble lettere sjokkerte da de fikk se at én av tærne var rød og opphovnet. Et hårstrå hadde viklet seg rundt, og skar gjennom huden.

«Heldigvis for Molly, har hun en mor med akuttmedisinske superkrefter, som klarte å fjerne håret ved hjelp av pinsett og forstørrelsesglass i løpet av få minutter», skriver Scott i et Facebook-innlegg, som er delt av mer enn 22.000 personer.

LES OGSÅ: Sykepleierens bønn til nybakte mødre: - Dropp Facebook

Saken fortsetter under innlegget


Bildet som faren tok, er tatt 45 minutter etter at håret ble fjernet.

- Sjekk hvis barnet er utrøstelig
Tilstanden som babyen hadde, kalles «hair tourniquet», som kanskje best kan oversettes med «hår-omsnøring». Som regel dreier det seg om et hår som surres rundt en finger eller en tå.

Det inntreffer ganske sjelden, og som oftest på babyer under to måneders alder, men ifølge U.S. National Library of Medicine, kan det være farlig hvis det ikke behandles.

«Legen fortalte meg at vi alltid bør sjekke fingre og tær hvis barnet er utrøstelig. Til informasjon for foreldre og barnepassere der ute.»

LES OGSÅ: Se babyens fantastiske Riverdance!

tær2
BEDRE: Tåen til fem måneder gamle Molly er nå blitt mye bedre. Foto: Facebook/Scott Walker

Flere kanaler