Spätzle kan serveres som hovedrett eller siderett.
Spätzle kan serveres som hovedrett eller siderett. Foto: Pixabay
Som hovedrett: 4 personer.
Som siderett: 8 personer.

Dette trenger du:
400 gram Spätzle eller pasta med egg i. 
200 gram tørrsaltet bacon i biter
300 gram ekstra lagret gulost 
3 hvitløksbåter finhakket
2 løk i skiver
1 ss soyasaus
1 ss sitronsaft
4 ss smør 
1 ss hakket persille
Salt og pepper

Du kan tilsette mer pasta eller mer bacon etter hva du foretrekker.
 
Slik gjør du det:
1. Begynn med å steke løken i en blanding av olje og smør. Først på middels til høy varme  i ca 5 minutter. Så på lav varme ca. 45 minutter, tilsett soyasaus og sitronsaft mot slutten. Rør om av og til. Løken er ferdig når den smaker søtt og syrlig.

2. Stek baconet sprøtt og la renne av på tørkepapir. Dette kan med fordel gjøres i ovnen. Om det blir fett til overs kan du helle den over løken. Kok spätzle som anvist på pakken. Hell av vannet og tilsett litt smør slik at ikke det ikke kleber seg.

3. Riv ost og bland det sammen med Spätzle og hvitløk, krydre med salt og pepper og sett i ovnen i ca, 15 minutter. Strø over bacon og løk og stek i noen minutter til. Strø hakket persille på toppen.
 
Tips: Om du ikke får tak i Spätzle og må bruke pasta, tillsett 3 spiseskeier med kremfløte i pastaen.

Det er tradisjon i Østerrike å drikke hvitvin laget på druen Gruner Veltiner.

Flere saker

- Kan bli krise i eldreomsorgen - Det er en potensiell krise for eldreomsorgen at to av tre helsefagarbeidere jobber deltid. Onsdag 17.07 2019
Flere kanaler