DYREPARKEN: Professoren ville lagt ned dyreparken i morgen hvis det var opp til henne.
DYREPARKEN: Professoren ville lagt ned dyreparken i morgen hvis det var opp til henne. Foto: NTB scanpix
Nylig var seks medlemmer av Rådet for dyreetikk på inspeksjon i Kristiansand Dyrepark. Et av medlemmene mener det hadde vært best å legge ned parken.

Det var Fædrelandsvennen som først omtalte saken.

Vil stenge parken
Professor Guri Larsen (72) representerer dyrevernorganisasjonene, og er prinsipielt i mot at dyr holdes i fangenskap. Hun har tidligere blitt fysisk uvel av å besøke dyreparker andre steder i Europa.

Larsen mener ikke at Kristiansand Dyrepark er spesielt dårlig, men ser likevel helst at parken legges ned omgående. Hadde det vært opp til henne ville parken blitt stengt i morgen. 


Biolog i dyreparken, Helene Axelsen, mener dyreholdet i parken kan forsvares fordi de bevarer utrydningstruede arter.

– Klart det er en etisk problemstilling å ha dyr i en dyrepark. Jeg mener det kan forsvares fordi vi jobber med bevaring av utrydningstruede arter og formidling av kunnskap om dyreartene, sier Axelsen til Fædrelandsvennen.

Respekterer ulike syn
Den besøkende professoren er ikke uenig i at bevaring av artene er viktig, men mener dette ikke er dyreparkens ansvar.

– Jeg har skjønt at en viktig oppgave er å bevare utrydningstruede arter, men jeg mener det ikke er et ansvar en kommersiell dyrepark skal ha, forklarer professoren.


Dyreparkdirektør Per Arnstein Aamot forteller til avisen at Rådet er hjertelig velkomne i dyreparken, og er ikke redd for å vise frem hva som foregår «behind the scenes».

– Vi har respekt for ulike syn. Jeg føler likevel vi gjør dette så skikkelig at jeg ikke er redd for å vise hvordan vi gjør det. Samtidig skal vi ikke være arrogante og si at vi ikke kan bli bedre, sier direktøren.

Flere saker

Utga seg for å jobbe i barnevernet - dømt for overgrep En mann i slutten av 50-årene er i Ringerike tingrett dømt til fengsel i fire og et halvt år for overgrep mot ei 11 år gammel jente. Torsdag 05.12 2019
Marie Fredriksson er død Den svenske popsangeren Marie Fredrisson er død, 61 år gammel. Tirsdag 10.12 2019
- Viktig at Vy vinner
- Viktig at Vy vinner Mandag 09.12 2019
Flere kanaler