GIVERGLEDE: Artisten Alan Walker har samlet inn flere hundre tusen kroner til Barnekreftforeningen.
GIVERGLEDE: Artisten Alan Walker har samlet inn flere hundre tusen kroner til Barnekreftforeningen. Foto: NTB scanpix
Den siste uken har et digitalt kjedebrev skapt et voldsomt engasjement på Facebook.

Oppfordringen er å gi penger til Barnekreftforeningem, og folk gir virkelig med begge hender for tiden.

Totalt har Barnekreftforeningen samlet inn over åtte millioner kroner siden kronerullingen startet, men ingen enkeltpersoner har samlet inn så mye på en gang som artisten Alan Walker.

Over 250.000 kroner på 24 timer er fasiten på kjedebrevet fra den populære Bergens-artisten, som i går kveld takket folk for engasjementet.

– Er ydmyk og takknemlig for engasjementet dere alle viser. Tusen takk for alle klikk og bidrag, skrev Walker på sin Facebook side søndag kveld.


1 like = 1 krone
Det er ikke kjent hvem det er som startet kjedebrevet, men i følge TV2 kan kjedebrevet ha svenske aner, og stamme fra svenske Jessica Larsens Facebook-oppdatering 19 februar. Hun hadde sett et tilsvarende kjedebrev gå rundt blant sine svenske venner på Facebook.

På 24 timer samlet Alan Walker inn 62.564 likes, 24.648 kommentarer og 6.840 delinger. Det resulterte altså i totalt 254.204 kroner som artisten nå skal donere til Barnekreftforeningen.

Flere saker

Krever turistskatt for å håndtere turismen Norsk reiseliv vil ha turistskatt for å håndtere økende turisme. Torsdag 16.01 2020
Flere kanaler