I RAMPELYSET: Birgit Liodden skal lede den timeslange samtalen med Barack Obama.
I RAMPELYSET: Birgit Liodden skal lede den timeslange samtalen med Barack Obama. Foto: P4/Reuters
Når Barack Obama onsdag kommer på sitt andre norgesbesøk, er det én kvinne han kommer til å tilbringe store deler av ettermiddagen med.

– Jeg er nok litt nervøs, men prøver å holde nervene i sjakk, sier Birgit Liodden til P4s Radiofrokost.

Liodden er pressesjef for Oslo Business Forum, som har klart å kapre den tidligere presidenten - ni år etter at han var i Oslo for å motta Nobels fredspris.

Strenge på tematikken
I en hel time skal den tidligere shippingsjefen sitte ansikt til ansikt med Obama på scenen onsdag ettermiddag. I utgangspunktet skal samtalen handle om ledelse, teknologi og bærekraft, men de 85 norske og internasjonale journalistene i salen er trolig også interessert i Obamas mening om den sittende presidenten.

– Det får nok være opp til ham om det skal bli et tema. Vi har et pressekorps som er ganske nysgjerrige, men vi må være veldig strenge på at vi ikke sier noe i forkant.

– Er det noe du ikke får snakke med ham om?

– Det er egentlig lagt lokk på alt rundt dette og hva jeg skal si på scenen, så jeg kan nok ikke si så mye, sier en hemmelighetsfull Liodden.

– Har du øvd på å håndhilse, eller blir det kanskje en high five når dere møtes?

– Jeg vet ikke helt, det får vi nok bare improvisere. Men resten er kjempegodt planlagt. Jeg tror jeg har forberedt meg så godt det går an å gjøre tror jeg.

Saken fortsetter under innlegget

Usikker på selfie
Hun innrømmer at hun drømmer om å sikre seg en selfie med den politiske superstjernen.

– Jeg håper jo det, men jeg vet ikke, for han er visst litt streng på sånt. Nylig postet han et Instagram-bilde der han skrev at han gjorde et selfie-unntak, så da tenkte jeg «shit, jeg får sikkert ikke noe selfie». Men herregud, jeg får lov til å sitte på scenen med ham og snakke om verdens mest engasjerende ting. Så man kan jo ikke gjøre annet enn å glede seg, egentlig. 

Det er 14. gang Oslo Innovation Week arrangeres, og i løpet av uken er flere tusen deltakere innom arrangementet. Tidligere er det blitt kjent at man må ut med mellom 6.400 og 32.000 kroner for å få med seg Obama-seansen.

– Når jeg er ferdig kommer jeg til å ha verdens sykeste adrenalinrush, for det er jo så uvirkelig. Jeg klarer ikke helt å skjønne hvor stort og stas det er, og det er nok like greit. Ellers hadde jeg bare gruet meg veldig mye mer, sier Liodden.

Programlederne i P4s Radiofrokost lurer på hvor lenge hun skal vente med å vaske hendene i etterkant.

– Jeg sa på kontoret i går at hvis jeg får en klem, så skal jeg vaske meg...aldri igjen, sier Liodden og ler.

obama
PÅ BESØK: Sist gang Barack Obama var i Oslo, i desember, 2009, tok han imot Nobels fredspris. Her sammen med Nobelkomiteens leder, Thorbjørn Jagland. Foto: AP

Flere kanaler