Fajitas med fargene i det meksikanske flagget.
Fajitas med fargene i det meksikanske flagget. Foto: P4
Her får du oppskriften på det perfekte helgemåltidet!

Fajitas med kylling:

Til 4 personer trenger du: 

600 gram kyllingbryst

1-2 dl øl

1/2 dl olivenolje

1 chili i fine biter

1/2 løk i skiver

Saften av en 1/2 lime

4 fedd knust hvitløk

8 tortilla lefser

2 dl creme fraiche

Nachochips

Til mangosalat: 

1 mango i terninger

1/2 Chili i skiver

Saften av 1/2 lime

Litt oliven olje

Til avokadosalat: 

1 avocado i terninger

2 spiseskjeer jalapenos i ringer

3 hakkede tomater

2 spiseskjeer hakket koriander

1 fedd hakket hvitløk

1/2 teskje salt

Til Tomatsalsa: 

Tomatsalsa

1 hakket tomat

1 hakket sjalottløk

1 fedd hakket hvitløk

1/4 chili

Litt olivenolje

Litt limesaft


Slik går du frem:

Skjær kyllingbrystene på langs og legg kyllingen sammen med øl, olivenolje, chili, løk. limesaft og hvitløk i en bolle og rør godt om. Sett et lokk på bollen og sett den i kjøleskapet. La den stå i minimum 4 timer  og gjerne opp til 48 timer.

Når kyllingen er klar lager du mangosalaten, avokadosalaten og tomatsalsaen hver for seg ved å blande alle ingrediensene sammen i en bolle. 

Så tørker du av kyllingen og strør litt salt på den før du steker kyllingen på begge sider til den er gjennomstekt. Vend inn mangosalaten og hold det varmt i en panne. 

Varm tortillalefser og dander det hele på en lefse. Avslutt med å knuse nachochips over. 

Flere kanaler