TILBAKE: Fredag kveld har «Skavlan» sesongpremiere. Denne gangen på TV2.
TILBAKE: Fredag kveld har «Skavlan» sesongpremiere. Denne gangen på TV2. Foto: TV 2
Fredag kveld tar talkshow-kongen Fredrik Skavlan steget over til TV2 - etter 22 år i NRK.

Med flere hundre gjester på samvittigheten, er det ikke til å unngå at ting innimellom går litt galt - uten at det plager talkshow-verten nevneverdig.

– Vi kan klippe det bort, så det er egentlig ingenting som er så veldig farlig. Men vanligvis klipper vi det ikke bort. For når noe går litt galt, er dette ofte det morsomste, forteller Fredrik Skavlan til P4s Radiofrokost.

Han mener underholdningsverdien blir bedre av litt rusk i maskineriet.

Liker at han blir ydmyket
– Hvis jeg beholder kontrollen helt og alt går etter planen, får vi en terningkast 4-sending. Men da er det jo ikke noe du se. Det du må se er en terningkast 1-sending eller terningkast 6-sending. Det som går helt galt er jo gøy å se.

– Jeg merker også at folk synes det er gøy når jeg blir litt ydmyket iblant, for det skjer jo det. Det er jo ikke alltid jeg har så veldig kontroll. Jeg kan bli overrasket eller satt på plass, sier Skavlan.

– Har du ofte nattlige mareritt om at ting går galt under sending?

– Ja, det har jeg faktisk ganske ofte. Jeg får sånn tourettes-tendenser, at det er ting jeg har i hodet som jeg ikke klarer å la være å si.

Seksbarnsfaren røper at redaksjonen faktisk har planer om å filmatisere de uhyggelige drømmene.

– Vi har et prosjekt vi ennå ikke har realisert, og det er å lage «mareritt-versjonen» av programmet. Vi har faktisk så vidt snakket med en regissør om at vi skal lage en film om et «Skavlan» der alt går galt. Det hadde vært veldig gøy. Vi har jo vært på sporet av det i virkeligheten, forteller en lattermild Fredrik Skavlan.

Saken fortsetter under bildet
Fredrik Skavlan
NY KANAL: I juni ble det kjent at Fredrik Skavlan har meldt overgang til TV2. Foto: TV 2


I det første TV2-sendte programmet fredag kveld får han blant annet besøk av konas ekskjæreste, Mikael Persbrandt - noe man kanskje også skulle tro var et mareritt.

– Nei, det er det faktisk ikke. Det er merkelig hyggelig å ha ham på besøk, og han er en morsom mann å intervjue, sier Skavlan.

Saken fortsetter under bildet
persbrandt
GJESTER: I sesongens første «Skavlan» kommer blant andre bryter Stig-André Berge (t.v) og skuespiller Mikael Persbrandt. Foto: Johan Halsius, Monkberry/TV 2


– En av de viktigste profilene
Det var i begynnelsen av juni det ble kjent at talkshow-verten var ferdig i NRK.

– Vi synes naturlig nok at det er synd, for Skavlan har vært viktig innhold for NRK. Fredrik Skavlan har vært en av NRKs viktigste profiler i 20 år, sier eksternredaktør i NRK, Petter Wallace.

Skavlan selv opplyste i en pressemelding at han var klar for nye utfordringer.

– Redaksjonen og jeg er takknemlige for vår felles talkshow-historie og for over 20 fine år i NRK. Det har vært et eventyr. Men når man har rundet 50, er det på tide å flytte hjemmefra, sa Skavlan, som selv kom med et hint på Twitter rett før nyheten ble offentliggjort.


Flere saker

- Historisk stor sak Politiet har i dag pågrepet en tiende person i det de kaller en historisk stor sak om seksuelt misbruk av hunder. Onsdag 23.09 2020
Setter inn flere tiltak mot muslimhat Økt fokus på diskriminering av muslimer i skolen og registrering av hatkriminalitet hos politiet. Onsdag 23.09 2020
Flere kanaler