Christer lager et tradisjonelt måltid.
Christer lager et tradisjonelt måltid. Foto: P4
Her får du oppskriften på et deilig høstmåltid!

Til 4 personer trenger du: 

2 st. Entrecôte på ca. 400 gram.

2 knuste hvitløksfedd

3-4 ss olje og 3-4 ss smør

Salt og pepper

Til peppersausen:

2 dl kjøttkraft

2 dl Creme fraiche

1-2 dl vann

3 dl sopp

2 st. finhakket sjalottløk

Ca. 1 tsk. Grønnpepper

2 ss. Tomatpuré

3 ss lyse rosiner ( kan sløyfes)

1 rød chili i skiver

Smør til steking

Slik går du frem:

Sett ovnen på 150 grader. 

Begynn med å banke kjøttet til kjøttbitene blir ca. 8-10 cm tykke. Ha salt og pepper på kjøttet og temperer det i rundt 30 minutter. Sett en jernpanne på full guffe og tilsett olje når pannen er varm. Stek kjøttet 2 minutter på hver side. Senk varmen og tilsett hvitløksfedd og smør, øs smør over kjøttet i ca. 2 minutter.

Så setter du kjøttet inn i ovnen med et termometer stilt inn på 55 grader. Ta ut kjøttet og la det hvile på en rist. Temperaturen vil da øke til omtrent 60 grader, som er perfekt. Kjøttet skal hvile minimum 20 minutter, men gjerne over en time.

Varm opp kjøttet kjapt i stekepannen før servering.

Grønn peppersaus:

Start med å steke soppen i smør på middels varme til den får litt farge, tilsett sjalottløk og stek i ett minutt. Tilsett tomatpuré og stek i et minutt til før du tilsetter grønn pepper, rosiner, kjøttkraft og Creme fraiche. Kok opp under omrøring og tilsett vann etter behov. Smak til med salt og pepper.

Ved servering kan du strø chiliskiver over sausen slik at hver og en selv kan bestemme styrken på sausen.

Server med ønsket tilbehør.

Flere kanaler