JUBILANT: Finn Kalvik feier i år både 70 år og 50 år som artist.
JUBILANT: Finn Kalvik feier i år både 70 år og 50 år som artist. Foto: P4
– Det henger i enda.

Den umiskjennelige stemmen humrer godt når vi gratulerer Finn Kalvik med dagen. På søndag feiret han 70 år og helgen ble naturlig nok brukt til en liten fest. 

– Det var ikke så ille altså, men jeg var i en trippel-bursdag på Frogner. Jeg skal ha en større fest når det blir litt varmere i været, så dette var bare en forsmak, sier den ferske 70-åringen.

For det er ikke bare enkelt å finne en kveld som passer for alle, når alle vennene dine er i samme bransje.

– Jeg ville vente til det ble varmere i været, og vi kunne samle oss alle sammen på takterassen der jeg bor.

Spiller du på dine egne fester?

– Ja, forhåpentligvis er det flere av oss som spiller. Lillebjørn Nilsen, Øystein Sunde og hele gjengen kommer, så det blir som regel jam utover kvelden på de bursdagene, smiler Kalvik.
asd
Finn Kalvik er en veteran i det norske visemiljøet. Her med Øystein Sunde, Hege Tunaal, Ole Paus med sigarett i hånden, Finn Kalvik og Lillebjørn Nilsen med snadde. Foto: NTB scanpix
– Litt rart
På 60-tallet var Kalvik, sammen med folk som nevnte Lillebjørn Nilsen og Øystein Sunde, en sental del av det norske visemiljøet som vokste frem. Nå har han altså rukket å fylle 70 år, noe han synes er veldig rart.

– Når man er så langt over halvveis i livet, da er det litt rart, forteller artisten, som legger til at det ikke bare er negativt.

– Men sånn livserfaringsmessig er det kult, man har jo med seg en ballast så det holder! Men, jeg sier men, for man begynner jo å lure på hvor lenge man har igjen, forteller Kalvik åpenhjertig.


– Ingen snakker om melodiene mine
For mange nordmenn er det de nære og kjære tekstene til Finn Kalvik som står de nærmest. Men på spørsmål om det er tekstene eller meldiene han liker best, 

– For meg er det melodiene som står sterkest. Jeg synes melodiene mine er fine, jeg, smiler Kalvik, som ofte opplever at folk kommer bort og sier at tekstene hans er så fine.

– Det er hyggelig det, men hvorfor er det ingen som snakker om melodiene mine, ler Kalvik. 

Finn Kalvik er i disse dager aktuell med sitt første studioalbum på mange år; «Ingen vei hjem».

Flere kanaler