med grillede poteter og kål
med grillede poteter og kål

Hvordan grille fisk

Sett grillen på full guffe.

Pensle fisken med neutral olje.

Salt og pepper

Stek fisken på direkte varme og ikke rør fisken for denslipper risten. Da har den fått stekskorpe. Senk varmen underveis slik at ikkefisken blir brent.

Deretter kan du vende fisken når den slipper risten.

Fisken er ferdig når den flaker seg eller slipper ryggbenetom det er hel fisk.

 

Poteter blir best om man førkokker de litt før man legger depå grillen

Det samme gjelder kål, asparges og rotgrønnsaker.

 

Kald rømmesaus (4 personer)

2 dl seter rømme eller Creme fraiche

Saften av en halv sitron

2 tsk grov sennep

2 ss. hakkede urter. Jeg brukte dill

2 tsk hakket gressløk

Salt og pepper

 

Hell rømmen i en bolle og rør om slik at den blir glatt ogfin, så kan du tilsette resten av ingrediensene.

 

Sitron og gressløksmør (4 personer)

100 gram romtemperert smør

2 tsk hakket gressløk

Saften av en halv sitron

2 tsk raspet sitron skall , kun det gule, ca 1/2 sitron

salt og pepper

Rør altsammen og sett kaldt.

 

Tips: Lag ekstra mye og frys ned. Rulle da smøre til enpølse i og fys inn i bakepapir. Da kan man bare skjære tynne skiver av denfrossen.

Flere kanaler