0:00 | 6:40
Denne høsten skal Anne Marie Ottersen (72) og Brit Elisabeth Haagensli (63) på turné med humorshowet «De glade damene på tur». 

I onsdagens utgave av P4s Radiofrokost var de på besøk og snakket om hvordan det er å bli eldre.

Føler seg ikke gammel
– Jeg pleide å syns det hørtes dumt ut med gamle folk som sa at de ikke følte seg gammle. Nå har jeg blitt gammel og sier akkurat det samme selv, sier Ottersen. 

Hun forteller at så lenge hun er frisk, føler hun seg ikke gammel. Selv om hun ikke føler seg gammel, forteller hun at man blir mer klar over hva som venter når man blir eldre. 

– Alle vet at de skal dø, men når man er eldre kan man ikke jukse seg unna det lenger, man må jo tenke på det. Men du kan ikke tenke på det så ofte, du må jo nyte livet, forteller Ottersen


Ikke gretne
Haagensli og Ottersen tror ikke gamle damer er like gretne som gamle gubber.

– Vi er litt mer hardføre overfor sykdommer som alltid kommer, der er karene litt mer følsomme. Vi er mer vant til å dundre videre. Alle har noen greier som Wenche Foss sa, sier Haagensli.

Tiden i Fredriksons fabrikk
Sammen med blant annet Aud Schønemann og Elsa Lystad spilte de på 90-tallet i humorserien Fredrikssons fabrikk. De husker godt den tiden de spilte inn denne serien og Ottersen forteller at de spilte inn samme episode to ganger og at de gjorde det foran et publikum.

– Noen ganger var det mye latter og andre ganger var det ikke så mye latter. Da husker jeg Elsa Lystad pleide å si «i dag er det arbeidsro», ler Ottersen.

Vorser til Fredriksons fabrikk
Haagensli forteller at de ikke ante hvor populær serien skulle bli da de startet.  På den tiden var det bare én kanal på TV og de forteller at de hadde over to millioner seere. Det hender fortsatt at de blir kjent igjen på gata.

– Under en filminnspilling kom en av de unge som jobber på settet bort til meg og fortalte at han og vennene pleier å vorse til Fredrikssons fabrikk. Det syns jeg var et kjempekompliment, forteller Haagensli. 
Flere kanaler