HEMMELIG FORELSKET: Bjarte Hjelmeland fortalte den rørende historien om sin første kjærlighet hos P4s Radiofrokost.
HEMMELIG FORELSKET: Bjarte Hjelmeland fortalte den rørende historien om sin første kjærlighet hos P4s Radiofrokost. Foto: Hannah Kolås/P4
0:00 | 8:51
P4s Radiofrokost hadde i dag besøk av Bjarte Hjelmeland som 29. november er klar for forestillingen «Komikveld på Chat Noir» sammen med Lene Kongsvik, Hilde Louise Asbjørnsen og Espen Beranek Holm.

Vi spør alle gjester som er innom om de kan fortelle historien om deres første kjærlighet, og Bjarte var ikke et unntak. Den rørende historien er fra da han spilte i band som 15-åring.

– Vi hadde sparket gitaristen vår, og noen i bandet visste om en fyr i Åsane som var sinnsykt god til å spille. Jeg var ganske god kompis med gitaristen som vi hadde sparket, og var ikke så begeistret for at vi skulle ha ny gitarist, sier han.

Hemmelig forelsket
Men da de reiste for å møte den nye gitaristen, endret Bjarte mening veldig raskt.

– Han åpnet døren og hadde langt, svart rock n' roll-hår, og var tynn, liten og bleik. Da var jeg solgt - og dødsforelsket. Hele den sommeren var jeg hemmelig forelsket i ham, forteller han og fortsetter:

– I et svakt øyeblikk skrev jeg navnet hans, Even, på vikingstøvlene mine. I Bergen går vi tross alt i sjøstøvler hele sommeren. De neste dagene gikk jeg litt rart for å skjule det for han, men etterhvert glemte jeg det, og tenkte at nå må han ha sett det. 

– Er dere sopere eller?
Men etterhvert droppet han å gå rart. Og det var da bandet stod å røykte utenfor bomberommet de øvde i, at navnet i støvlene ble oppdaget.

– Trommisen så støvlene mine, og spurte «hva er det som står på støvlene dine? Even? Er dere sopere eller?». Da tok Even sigaretten sin, sneipet den rolig og tråkket på den, og sa «det er mine støvler, han har bare lånt de».

Og denne Even har nå blitt en kjent popstjerne - hør hele intervjuet i lydspilleren øverst for å høre hvem det er.

Flere kanaler