BLID: Skuespiller Jon Øigarden er aktuell med en ny sesong av NRK-serien Vikingane.
BLID: Skuespiller Jon Øigarden er aktuell med en ny sesong av NRK-serien Vikingane. Foto: Hannah Kolås/P4
0:00 | 10:03
Skuespiller Jon Øigarden har spilt mange roller opp gjennom tidende. På skjermen har han vært å se i serier som «Mammon», «Halvbroren» og «Helt Perfekt». 

På filmlerretet kan du ha sett han i filmer som «Kong Curling» og «En helt vanlig dag på jobben». Nå er han aktuell som Jarl Varg i andre sesong av drama- og humorserien «Vikingane».

Serien hadde premiere på NRK i 2016, og ble fort en suksess. Tidligere i år ble det kjent at første sesong av serien ble solgt til streaming-giganten Netflix.

Amerikansk massemorder
«Vikingane» er lagt til år 790, og i seks episoder følges hverdagslivet til vikingene i landsbyen Norheim.

Inspirasjonen til utseendet til den skumle karakteren Jarl Varg er av den uhyggelige sorten.

– Jeg ble inspirert av et bilde av en amerikansk massemorder, Han hadde ikke noe hår på hodet, og hvis du ikke har noe hår på hodet er du enten veldig intelligent eller veldig skummel, sier Øigarden og fortsetter:

– Da tenkte jeg at Jarl Varg selvsagt måtte være skallet, og så fikk han også en tatovering på halve ansiktet slik som denne massemorderen hadde, i tillegg til et øye som var helt mørkt.

Talefeil
Men det kunne ikke bli for skummelt, «Vikingane» er tross alt en humorserie. Derfor fikk Varg en humoristisk talefeil.

– Vi gjorde han litt nøttete, slik at ikke alt skulle være «perfekt». Derfor ga vi han en talefeil når han uttaler bokstaven R.

Hør i spilleren øverst i saken hvordan det gikk da han i P4s Radiofrokost «spilte» Jarl Varg, snakket om sin første kjærlighet og fant fram gamle roller som Gunvor Isaksen!

Flere kanaler