MATGLAD: Musiker Jørn Hoel ser fram til å kokkelere på TV lillejulaften.
MATGLAD: Musiker Jørn Hoel ser fram til å kokkelere på TV lillejulaften. Foto: Hannah Kolås/P4
Den folkekjære artisten Jørn Hoel skal - i år som i fjor - være matekspert sammen med TV-kokk Øyvind Hjelle på «Kvelden før kvelden» på NRK. 

Torsdag var han frokostgjest i P4s Radiofrokost, og der fortalte han at han blir nervøs når han skal gi tips til 1,4 millioner seere om hvordan de burde lage årets julemiddag.

– Jeg har øvd på ribbe og pinnekjøtt i et år! ler den blide 60-åringen.

Går utover klesskapet
Og det har ført til problemer med å passe inn i klærne..

– Det er ikke bare jakken jeg har problemer med, jeg klarer så vidt å komme meg inn og ut av bilen! Jeg glemte å trene innimellom all spisingen. Men i romjula skal jeg begynne å trene, sier han.

Det er særlig et par oppgaver han synes er ekstra utfordrende hos NRK-kjøkkenet.

– Det er alltid spørsmål om denne svoren på ribba, det er et spenningsmoment. Så har vi også sånne mandelflak som vi skal riste i grillen, som skal vere på riskremen. Det er også et element som kan gå rett til h... Så det er spennende, men det må være litt spennende på julaften også. 

Fikk kjeft av servitøren
Og på spørsmål om hva han ville vært av trubadur eller kokk resten av livet, svarer han følgende:

– Hvis jeg hadde visst alt jeg visste om mat nå, så hadde jeg garantert blitt kokk for lenge siden!

Tromsøværingen er helt klart over snittet glad i mat, noe man blant annet kan se tydelig på bildene han legger ut i sosiale medier. Men en episode har brent seg inn i minnet som den dårligste matopplevelsen noen sinne.

– I 1981 spiste Steinar Albrigtsen og jeg middag på Banak Hotell i Lakselv. Da fikk vi en biff som måtte vært steikt i et døgn, den var som en skosåle. Da jeg klagde fikk jeg kjeft av servitøren, derfor husker jeg det ekstra godt.


Flere saker

– Personer som nekter å jobbe av religiøse årsaker skal ikke få stønad – Det er ikke akseptabelt at Nav gir penger til folk som ikke vil jobbe av religiøse grunner. Torsdag 30.07 2020
Halvparten av ny smitte kommer fra utlandet Halvparten av de nye som blir smittet av koronaviruset i Norge, har blitt smittet i utlandet. Onsdag 29.07 2020
– Synd hvis minnesmerket ikke er på plass til neste år – Det er veldig synd hvis det nasjonale minnesmerket på Utøya ikke er på plass til tiårs-markeringen neste år. Fredag 31.07 2020
Flere kanaler