PREMIEREKLAR: Tore Strømøy er klar for den tiende sesongen av «Tore på sporet».
PREMIEREKLAR: Tore Strømøy er klar for den tiende sesongen av «Tore på sporet». Foto: P4
0:00 | 6:26
Helt siden første sesong med «Tore på sporet» i 1996 har Tore Strømøy hjulpet folk med å finne gamle venner og familiemedlemmer. På søndag er han tilbake med en ny sesong.

Torsdag var han frokostgjest i P4s Radiofrokost, der fortalte han om hvor lei han ofte blir av «Tore på sporet».

– Etter en periode hvor vi har laget mange programmer, har jeg ofte to måneder der jeg er fryktelig lei. Da pleier jeg å si at dette blir siste sesongen. Hvis du spør meg igjen etter to måneder har lysten kommet tilbake. Det skjer hver gang, forteller 57-åringen.

Som å lete under tusen steiner
Han forteller at det kan ta veldig lang tid å løse en sak. Noen saker har tatt ti år, mens andre saker er løst på en dag. De fleste sakene bruker han noen måneder på, og det er derfor det ikke kommer ny sesong så ofte.

– Jeg pleier å si at man skal se for seg en strand med tusen steiner. Under en av dem ligger svaret. Hvis du er heldig finner du svaret under den første steinen, andre ganger må man løfte opp alle steinene.

Får tilsendt penger i posten
Helt siden starten har det vært mange som kontakter programmet for å få hjelp til å finne noen de er glad i. Det er mange som trenger hjelp, og fortsatt kommer det daglig inn saker.

– Det er folk som har sendt meg penger i konvolutt og bedt meg om å finne noen for dem. Da sender jeg pengene tilbake.

Hør hele intervjuet med Tore øverst i saken.

Flere kanaler