STORFORNØYD: Nyforlovede Atle Pettersen gjestet P4s Radiofrokost tirsdag morgen.
STORFORNØYD: Nyforlovede Atle Pettersen gjestet P4s Radiofrokost tirsdag morgen. Foto: P4/Hannah Kolås
0:00 | 7:03
Beat for beat-programleder Atle Pettersen skal til helgen lede Idrettsgallaen fra Hamar OL-Amfi, og hylle landets idrettsprofiler. 

Men det skjer også store ting på privaten for den blide skiensmannen - rett før jul ble han nemlig forlovet med kjæresten Cathrine Eide. Paret har vært sammen i seks år.

– Det skjedde rett før julaften. Da kom jeg meg ned på kne da, og det var på tide, sier han.

LES OGSÅ: Atle Pettersen delte nakenbilde på Instagram

Designet ringen selv
28-åringen er tydelig stolt over å endelig kunne kalle sin kjære for forlovede. Og det var ikke hvilken som helst ring han gikk for, den har han nemlig vært med på å designe selv.

– Skal du gjøre noe, så skal du gjøre det ordentlig. Jeg fikk hjelp av en venninne av en venninne til forloveden min som jobber i en diamantforhandler.

–  Så hadde jeg litt «inside information», fordi min forlovede hadde gitt henne litt info. Det er kjekt, det er jo livsfarlig med den ringen! Men jeg er veldig fornøyd. Klapp på skuldra til meg, ler han.

Da han skulle designe ringen tok han kontakt med forhandleren, og kom med egne tanker og ideer.

– Jeg fikk masse forskjellige skisser. Den er ganske syk den følelsen når du kjenner at det er den rette ringen.


Vil ikke si hvor mye den kostet
Det sies at man skal bruke en månedslønn på forlovelsesringen, og Atle forteller at han har spart lenge.

– Forlovelsesringer kan jo koste alt fra 3000 kroner til en million, avhengig av hva du vil bruke på det. Jeg brukte... nok.

Selv om han til helgen skal være programleder foran flere hundretusenvis av seere, vil ikke det gjøre ham mer nervøs enn da han fridde til sin kjære Cathrine.

– Planen var egentlig å gjøre det på nyåret. Men jeg tror jeg gjorde lurt i å ombestemme meg og gjøre det rett før jul. Da rekker man ikke bli så nervøs! Men jeg husker ikke mye, for å være helt ærlig. Det blir litt tåkete. 

Hør hele intervjuet med Atle øverst i saken.

Flere kanaler