JUBILANT: Anneli Drecker feirer 30 år som plateartist.
JUBILANT: Anneli Drecker feirer 30 år som plateartist. Foto: P4
Nylig fant Anneli Drecker en skoledagbok fra 7. klasse. På sidene hvor man fyller ut punkter som «Hva jeg skal bli når jeg blir stor», «Drømmekjæreste», «Beste venn», er det spesielt én ting hun har fått til, for der stod det også:

«Jeg vil bli komponist og skuespiller»

Anneli Drecker så egentlig aldri for seg at hun i tillegg skulle synge og spille selv, men det har hun heldigvis gjort.

Foreldrene måtte signere platekontrakten
Tretti år har gått siden Anneli Drecker fikk platekontrakt sammen med Bel Canto hos kanadiske Netwwerk Records.

– Det var stort. Jeg var bare 17 år, så foreldrene mine måtte signere den.

Drecker sier til P4 at hun føler seg gammel som har holdt på så lenge, men mest av alt kjenner hun på at hun er takknemmelig.

Saken fortsetter under bildet.
anneli drecker
30-ÅRSJUBILEUM: På 90-tallet spilte Bel Canto på Roskilde-festivalen. I sommer blir Bel Canto-duoen Nils Johansen og Anneli Drecker å se på Øya-festivalen. Foto: NTB scanpix


 – Egentlig bare en tullesang
Bel Canto turnerte rundt i Benelux-landene og Frankrike, i tillegg til satsing på det amerikanske markedet. 

– Vi var på en måte skjermet fra Norge og resten av verden.

Da de kom til Norge tidlig på 90-tallet hadde bandet allerede gitt ut to album, men nesten ingen hadde hørt om bandet fra nord som gjorde stor suksess i utlandet. 

– Vi skjønte fort at med den typen musikk som vi lagde, ville vi ikke kunne selge så mange plater her hjemme.

Likevel forelsket Norge seg i musikken, og spesielt i låta «Shimmering, Warm & Bright», som de ikke hadde tenkt å gi ut. Den var egentlig bare noe som Bel Canto lagde som en slags oppvarming før de skulle lage «skikkelig» musikk sammen.

– «Shimmering, Warm & Bright» går bare på en akkord, og vi tenkte på den som en tullesang. Men det er ofte sånn at det er akkurat disse låtene som blir best, sier Drecker.

LES OGSÅ: Sandra Lyng: – Det er vanskelig å holde tårene tilbake

Beatles-tilstander
Et av landene Bel Canto har spilt konsert i er Mexico. De hadde fått forespørsler i flere år, men kunne ikke skjønne at de hadde publikum der. Mexikanerne hadde fått øynene opp for dem etter at låta «Dewy Fields» fra «Birds of Passage»-albumet (1998) hadde blitt brukt i en telefonreklame. De skulle vise seg å være besatte av musikken fra fjerne Norge.

– Da vi begynte på introen av låta under konserten i Mexico ble det Beatles-tilstander! Folk var helt gale og hylte så høyt at jeg måtte holde meg for ørene, ler Drecker. 

LES OGSÅ: A-ha med ny plate, film og turné

Mye lukt og mye kjærlighet
Anneli Drecker har også vært å se sammen med Røyksopp og A-ha. Før de går på scenen sammen er det mye klemming, noe som gir mye lukt og kjærlighet i følge Drecker.

– Når jeg går opp på scenen med disse guttene, stjeler jeg jubel og føler meg som en stor popstjerne bak de virkelig store som A-ha.

Nå står Anneli Dreckers fjerde soloalbum på trappene, og 9.august avslutter hun onsdagen av Øya-festivalen sammen med den andre halvdelen av Bel Canto, Nils Johansen.  Flere saker

NRK har fått mange klager etter id-sending NRK har fått tilsendt mange klager etter gårsdagens id-sending. Mandag 25.05 2020
Flere kanaler