GLEDER SEG: Benedicte Adrian gleder seg til å delta i Stjernekamp.
GLEDER SEG: Benedicte Adrian gleder seg til å delta i Stjernekamp. Foto: P4
Tidligere har hun vurdert unge talenter fra dommerstolen i Idol.

Men til høsten blir rollene snudd opp ned for popveteranen Benedicte Adrian.

Da er det nemlig hun som skal i ilden i Stjernekamp på NRK. Og selv om hun stort sett gleder seg til alle sjangerene, så er det én hun ser på med skrekkblandet fryd.

– Ahh hip-hop, der er jeg relativt redd for at jeg kommer til å virke patetisk, ler Adrian, før hun utdyper.

– Jeg er redd for at jeg skal føle meg veldig kul og tilpass, mens det egentlig bare er patetisk. Datteren min bare himler med øynene når jeg og kjæresten min sier at vi skal bli unge igjen, smiler artisten. 


Kjerringa mot strømmen
I år er det 30 år siden Benedicte Adrian og partner Ingrid Bjørnov lagde musikalen Which Witch. For mange i dag så huskes kanskje det stykket best for sin lunkne mottagelse på Londons musikalscene, men det mange har glemt var at det noen år tidligere ble utgitt et album av Which Witch som solgte over 110.000 eksemplarer.

På programmet til årets Stjernekamp står både rock og opera, to sjangere som Benedicte Adrian ikke er fremmed for å blande.

– Jeg er jo vant til å gå litt mot strømmen, jeg liker å gjør ting litt «feil». Så jeg tenker at så lenge publikum liker det jeg gjør, så er det ikke så farlig hva dommerene sier. Det er jo de der hjemme som avgjør til slutt uansett, sier Adrian.

I fjor var det Knut Anders Sørum som stakk av med seieren, etter at det i de foregående sesongene kun hadde vært kvinnelige vinnere. 


Flere saker

Utga seg for å jobbe i barnevernet - dømt for overgrep En mann i slutten av 50-årene er i Ringerike tingrett dømt til fengsel i fire og et halvt år for overgrep mot ei 11 år gammel jente. Torsdag 05.12 2019
Krever obligatorisk ID-merking av kjæledyr Dyrebeskyttelsen mener myndighetene må ta mer ansvar. Fredag 29.11 2019
Flere kanaler