MYE Å HUSKE: Når du har tusenvis av replikker i hodet samtidig, er det lurt med noen teknikker
MYE Å HUSKE: Når du har tusenvis av replikker i hodet samtidig, er det lurt med noen teknikker Foto: P4
Når du øver inn flere teaterstykker samtidig, og du begynner å bli en voksen kar, så må det noen triks til for å få all tekst til å sitte.

Det har skuespiller Dennis Storhøi begynt å erfare.

For tiden øver han til flere store teaterproduksjoner samtidig, blant andre Ler Misérables, som skal settes opp på Folketeateret i Oslo til høsten.

Skal han da ha sjangs til å huske alt, gjelder det å bruke tiden godt.

– Jeg har begynt å spille inn alle replikker på tape, som jeg kan spille om og om igjen i bilen mens jeg kjører, forteller 56-åringen.

– Det fungerer veldig bra, men gjør at jeg kjører elendig, ler han.


Spiller autodidakt fløtekonge
I kveld er det premiere på Soot-spelet i sluseanlegget på Ørje i Østfold. Forestillingen har blitt en tradisjon, og spilles en ukes tid hver sommer i Sluseamfiet i Ørje.

Og i hovedrollen som selveste Engebret Soot finner vi Dennis Storhøi, som med stor ærefrykt skal tolke den selvlærte kanalbygger og tømmerfløteren.

– Han fant jo ut hvordan han skulle bygge disse enorme kanalanleggene fra en tysk fysikkbok, forteller Storhøi entusiastisk.

– Og han var jo bestevenn med Ole Bull. En gang han ikke rakk en konsert, fikk han Ole Bull til å spille for han på sengekanten. Han ble også svært respektfullt omtalt av store forfattere i samtiden, som Aasmund Olavsson Vinje og Jonas Lie, forteller Storhøi.

Artikkelen fortsetter under bildet.
asd
HØYE HERRER: Fra venstre: Alexander Rybak (Ole Bull), Dennis Storhøi (Engebret Soot) og Samuel Fröler (Sogneprest Heyerdahl). Foto: Pressebilde

– Den dialekten er verdt turen alene
Og nettopp Ole Bull er også med i spelet, tolket av Alexander Rybak, på en klingene bergensdialekt. 

– Bare det å oppleve den dialekte alene er verdt turen, sier Storhøi.

Klarer han den da?

– Nei! gapskratter den populære skuespilleren!Flere kanaler