• 22.03.17
    3 min
  • 22.03.17
    3 min
Dagens frokostgjest Harald Eia har alltid vært en kunnskapssøkende person. 

En reise til de mystiske Galápagosøyene har derfor stått høyt på agendaen for 51-åringen.

Og da muligheten endelig bød seg var ikke Eia vond å be, og søndag var Eia hjemme igjen etter å ha fått en opplevelse for livet.

– Det er en drøm jeg har hatt siden jeg var barn, og jeg har alltid vært opptatt av dyrelivet på øyene, fortalte en engasjert Eia i P4s Radiofrokost. 

asd
VERDENS STØRSTE: På turen møtte Eia også en Elefantskilpadde, verdens største landsskilpadde. Foto: Privat
Nærkontakt med hai
Galápagosøyene er kjent ligger svært skjermet fra resten av verden, rundt 1000 kilometer ut i havet fra Equadors kyst. Dyrene på øyene er så lite vant med mennesker at de instinktivt ikke er redd for mennesker, noe som førte til flere fantastiske opplevelser for Eia - og noen litt skumle.

– Det ligger sjøløver over alt og slenger, fuglene hekker rett ved stien og skilpaddene trasker rundt, og ingen er redd deg, forteller Eia som også fikk nærkontakt med hammerhai på turen.

– Det var en flokk hammerhaier som svømte en meter unna oss, så nærme at jeg til slutt kunne kjenne trykket av finnene deres når de svømte. Men da ble det litt ekkelt, for vi havnet mellom haiene og fiskene de jaktet på, så til og med guiden vår ble litt stressa da, selv om hammerhai ikke skal angripe mennesker.

Hele praten med Harald Eia kan du høre øverst i saken.


Flere saker

Utga seg for å jobbe i barnevernet - dømt for overgrep En mann i slutten av 50-årene er i Ringerike tingrett dømt til fengsel i fire og et halvt år for overgrep mot ei 11 år gammel jente. Torsdag 05.12 2019
Marie Fredriksson er død Den svenske popsangeren Marie Fredrisson er død, 61 år gammel. Tirsdag 10.12 2019
- Viktig at Vy vinner
- Viktig at Vy vinner Mandag 09.12 2019
Flere kanaler