SER FREMOVER: Henrik Kristoffersen ser frem til OL-sesongen.
SER FREMOVER: Henrik Kristoffersen ser frem til OL-sesongen. Foto: P4
Det har stormet rundt Norges beste slalomkjører på herresiden denne sesongen.

Til tross for enorm suksess i løypa, så stormer det rundt Henrik Kristoffersen utenfor bakken. 

Kristoffersen har enda ikke signert løperkontrakt med Norges Skiforbund, som dermed har utestengt 22-åringen fra å trene med resten av alpintlandslaget. 

I en OL-sesong er det da kanskje ikke så rart interessen for konflikten er enorm i Norge, men selv tar Kristoffersen oppstyret med ro.

–  Jeg trener fortsatt, men bråket er ikke noe jeg styrer med til daglig. Så jeg tenker ikke så mye over det, sier Kristoffersen


Fra «spjæling» til «sværing»
Tidligere gikk han under kallenavnet «Spjælingen fra Rælilngen», men for alle som følger Kristoffersen i sosiale medier, så ser man at det kallenavnet er i ferd med å bli helt feil.

Med 26 timer trening i uka, er det en åpenbart godt trent alpinist som gjester P4s Radiofrokost tirsdag morgen. Kristoffersen forteller at han får trent godt, til tross for utestengelsen fra landslaget.

– Treningen er veldig bra. Jeg trener mye crossfit, og har god kontakt med barmarkstrener Lars Mæland. Dessuten kjører jeg mye motorcross da, det er fantastisk god trening, sier Kristoffersen.

Men når du trener crossfit så ser vi deg ofte i baris, hvorfor det?

– Man løfter alltid mer i baris vettu, smiler 22-åringen.

Barbell for days???? #crossfitoslo #givesyouwings #reebok

A post shared by Henrik Kristoffersen (@h_kristoffersen) on


– Jeg skylder foreldrene mine alt
Når Henrik Kristoffersen reiser verden rundt med alpintsirkuset, så er det en person som aldri er langt unna. 

Nemlig pappa Lars.

For en ung idrettsutøver som aldri har vært redd for å gå egne veier har det vært viktig å ha støtten fra foreldrene hele veien.

– Jeg er evig takknemlig for alt de har gjort for meg og gitt meg muligheten til å gjøre. Uten dem hadde jeg ikke vært noe som helst, sier Kristoffersen, som raskt legger til,

– Men selvfølgelig er det litt tungt å ha med faren sin overalt når du er snart 23 år, det tror jeg han tenker noen ganger også, ler han. 

Flere kanaler