DEBATTLEDER: Ingunn Solheim skal holde politikerne i ørene denne høsten.
DEBATTLEDER: Ingunn Solheim skal holde politikerne i ørene denne høsten. Foto: P4
Det er under fem uker til valget, og den 14. august går den første av flere partilederdebatter av stabelen på NRK. 

For mange nordmenn er disse sendingene med på å avgjøre hvem de skal stemme på, og det er et ansvar som tirsdagens frokostgjest, Ingunn Solheim (37), kjenner på.

Sammen med kollega Jarle Roheim Håkonsen skal hun lede årets valgdebatter på NRK, og en av de største utfordringene blir å holde orden i rekkene når mange politikere er samlet på et sted.

– Jeg føler at det er mitt ansvar at de som ser på forstår mer, og finner ut av hva de skal stemme på. Da er nok ikke «kaklekaoset» veien å gå, sier debattlederen, som nå går igang med sin andre valgkamp.

– Det er kamp om makt, så det skal være temperatur og konflikt i en valgkamp. Det er jo det demokratiet handler om. Men vi vil jo unngå at de begynner å krangle med hverandre, og heller er litt spisse og krasse, smiler Solheim.


Liker å ha kontroll
Det er ikke bare når hun leder debatter at Ingunn Solheim liker å ha kontroll. Ifølge sikre kilder i husholdningen liker hun nemlig å ha kontroll også på krydder og klesskap.

– Ja sånn har det altså bare blitt, det blir bare verre og verre, ler programlederen godt når hun blir konfrontert med de nye ryddevanene.

– Krydderhylla blir sortert alfabetisk, og klesskapet sorteres etter farger. Jeg vet ikke hvordan det skjedde, men det gjør meg rolig innvendig, smiler hun lurt, før hun understreker at det ikke gjelder overalt.

– Det er en balanse vi kjenner på når vi har sending, men det er direkte TV, så alt skal kunne skje, sier Ingunn Solheim.
Flere kanaler