REKORD: Den nyeste boka til Jo Nesbø setter i følge forlaget sitt ny rekord for førsteopplaget av en bok - med 300.000 for Hole-krimmen "Tørst".
REKORD: Den nyeste boka til Jo Nesbø setter i følge forlaget sitt ny rekord for førsteopplaget av en bok - med 300.000 for Hole-krimmen "Tørst". Foto: NTB scanpix
  • 21.03.17
    3 min
  • 21.03.17
    3 min
I disse dager er forfatter Jo Nesbø ute med sin nyeste bok om Harry Hole, som har fått tittelen «Tørst».

Boka handler om en vampyrist som drikker blodet til sine drepte Tinder-dates og Oslo-politiet har ingen ide om hvordan de skal stoppe morderen. Dermed må anti-helten Harry Hole rives ut av sitt nye liv, og inn i det gamle.


Selv har Nesbø gjort det meste av research til sine bøker, men da han skulle teste ut sjekkeappen Tinder, som står sentralt i boka, feiget forfatteren ut.

– Det er jo kjempeskummelt! Muligheten for avvisning er jo tilstede selvfølgelig, men aller mest var det nok det at jeg ville måtte møte noen på falske premisser. Late som det var en date, også er jeg bare ute etter research, det ville jeg ikke, forteller Nesbø til P4s Radiofrokost.

Nervøs forfatter før lansering
I år kan krimglade nordmenn feire 20 år med Harry Hole. Hele 11 bøker har det nå blitt i serien om den ganske så utradisjonelle politimannen Harry Hole.

Nesbø innrømmer at han med årene egentlig har blitt mindre og mindre nervøs for mottagelsen bøkene hans får, men denne gangen var det plutselig litt nerver som kom krypende.

– I år var det så mye ståhei før utgivelsen og jeg syntes det ble trykket opp forferdelig mange eksemplaner i førsteopplaget, forteller Nesbø som innrømmer at det stresset han litt om boka ville selge bra. 

– Jeg tenkte «her må det komme gode anmeldelser om vi skal klare å selge ut stablene som står i butikkene». Heldigvis ser det ut til å ha gått fint, smiler 56-åringen.

Hør hele intervjuet med Jo Nesbø øverst i saken.

Jo Nesbø er endelig ute med ny bok om Harry Hole, nå er han gjest hos Silje, Bjørn og Øystein ??

A post shared by P4 Radio Hele Norge (@p4radio) on


Flere saker

KS: - Må skrote forslag fra om skattelegging av vannkraftverk Kraftkommuner frykter at de mister store inntekter hvis skatteleggingen av vannkraftverk endres. Tirsdag 14.01 2020
Krever turistskatt for å håndtere turismen Norsk reiseliv vil ha turistskatt for å håndtere økende turisme. Torsdag 16.01 2020
Flere kanaler