SLITEN: En rettsak som har vart i flere måneder har tatt på, innrømmer advokat John Christian Elden.
SLITEN: En rettsak som har vart i flere måneder har tatt på, innrømmer advokat John Christian Elden. Foto: P4
En av Norges lengste rettsdramaer har nå gått over i en ny fase.

Advokatene på begge sier har fått sagt sitt, og det er nå opp til dommerne å avgjøre om Eirik Jensen og Gjermund Cappelen kan dømmes etter tiltalen.

Rettsaken startet allerede 9 januar, og i månedsvis har Elden og de andre advokatene argumentert frem og tilbake på skyldspørsmålene i rettsal 250 i Oslo Tingrett. 

Eirik Jensens advokat John Christian Elden sier denne saken har vært en av de tøffeste i hans karriere.

– Det har vært et enormt faktum å holde rede på og hver detalj teller. Her handler jo alt om min klient, så vi har måtte følge nøye med hele tiden,  over lang tid, sier Elden.

Er du sliten?

– På en skala fra 1 til 10 så ligger jeg vel på en 12 nå tror jeg, innrømmer Elden.

Blir påvirket av TV-sending
Rettsaken ble avsluttet 23 mai, med advokat John Christian Eldens sluttprosedyre. Selve dommen kommer ikke før i september. At hele sluttprosedyren ble overført på direkte TV påvirket Elden, fortalte han i P4s Radiofrokost.

– Jeg tror ikke jeg holder en slik prosedyre på samme måte som jeg gjør ellers. Når vi snakker i en rettssal, så snakker vi også til meddommerne, altså til folket. Når vi da vet at den kringkastes ut, så er vi nok litt mer opptatt av å prate på en måte som vanlige folk forstår, sier Elden.

Men fikk du sagt alt du skulle?

– Nei! I en hver prosedyre så tenker jeg «ah, det der skulle jeg tatt med», men jeg trøster meg med at det gjelder også aktor, smiler Elden.

Ingen fredagspils
Når man jobber så tett på hverandre som forsvarerne og aktoratet har gjort de siste månedene, kan man tenke seg at stemningen mellom de vil være trykket. 

Men Elden forteller at stemningen har vært lett de i mellom.

– Det er helt nødvendig. Skal man jobbe med et fiendskap så lenge i retten blir man helt utslitt, så det er lurt å ha en profesjonell og god tone, sier advokaten.

Men har dere tatt en fredagspils?

– Nei, men det har mer med at vi ikke har hatt tid, ler advokat John Christian Elden til slutt.


Flere kanaler