COMEBACK: Etter noen års pause er Jorun Stiansen for fult tilbake i rampelyset
COMEBACK: Etter noen års pause er Jorun Stiansen for fult tilbake i rampelyset Foto: P4
– Det var jo helt sinnsykt, vi hadde jo ikke peiling på det trøkket som skulle komme!

Det sier Jorun Stiansen, onsdagens frokostgjest i P4s Radiofrokost. Denne høsten er hun klar for «Skal vi danse» på TV2, men veien dit har vært preget av opp og nedturer.


For 12 år siden vant hun Idol, foran Tone Damli Aaberge, og ble umiddelbart en rikskjendis. Stiansen hadde også sin helt egen frase hun ble kjent for, nemlig «sinnsykt».

– Jeg tror folk har sagt det til meg minst annenhver dag i 12 år nå, ler hun når hun blir konfrontert med uttrykket, som nærmest ble en landeplage.

– Men det er jo også utrolig kult at det har blitt en greie, smiler Jorun.

Måtte hjem for å resette
Men all oppmerksomheten var ikke bare enkel å håndtere for Jorun Stiansen. Etter seieren var trykket og oppmerksomheten  

– Plutselig sto jeg der, og måtte ha sikkerhetsvakter rundt meg, folk lå i buskene og det var helt ekstremt mye oppmerksomhet. Jeg hadde jo bare vært i Oslo på skoletur tidligere, så er det rart man ble «gal i haue», sier hun alvorlig.

Resultatet av alle inntrykkene ble at Stiansen trakk seg fra rampelyset, og flyttet hjem til Vennesla. Men ikke all oppmerksomheten var av det negative slaget, det er noe hun fortsatt husker med glede.

– Det var mange som sendte brev! Jeg er jo 100 år gammel, så det satte jeg enormt stor pris på, smiler Stiansen.

– Danser som en orangutang
Denne høsten skal hun svinge seg på parketten i «Skal vi danse», sammen med makkeren Fredric Brunberg. Men til tross for at de nå nærmest lever som profesjonelle dansere, vil hun ikke kalle seg noen danser. 

– Jeg elsker «Skal vi danse», jeg har sett på det i disse 12 årene og synes det er et fantastisk program. Men jeg danser som en orangutang! Men jeg jobber med å se litt mer «damete» ut, ler Jorun Stiansen til slutt.

Hvordan det går med Jorun Stiansen og de andre kan du se på TV2 førstkommende lørdag fra kl 19.30!
Flere kanaler