«1 million over takst», 19 kvadrat for 2,5 millioner», «oppussingsobjekt solgt for 12 millioner».

Det manglet ikke på spektakulære overskrifter i avisene da store deler av det norske boligmarkedet var brennhett i fjor. 

Nå har pipa fått en annen lyd, en ventet korreksjon kom og boligmarkedet har roet seg betraktelig.

Dagens frokostgjest var eiendomsmegler Karianne Amlie, kjent fra blant annet «Boligjakten» på TV3 tror denne korresjonen er sunn. Hun sier at folk fortsatt vil kjøpe bolig, men at det har skjedd noe med mentaliteten til folk.

– Det er fortsatt kjøpere der ute! Det kan komme både 20 og 30 på en visning, men jeg merker på kjøperne at de ikke tør å by. De sitter på gjerdet og venter, sier Amlie, som opplever at boligene hun selger nå går nærmere prisantydning, enn de gjorde for noen måneder siden.

– Det har vært ganske vanskelig å være kjøper, særlig i storbyene, de siste årene, ettersom ting har gått så vanvittig over takst. Sånn er det ikke nå, du kan forvente at ting blir solgt nærmere prisantydning, så det er lettere å orientere seg i markedet, sier Amlie som mener at kjøpere nå kan tyne boligselgerne litt.

Blir revet med når folk finner drømmeboligen
Den erfarne eiendomsmegleren har vært i bransjen i over 16 år, men lar seg fortsatt rive med når noen finner drømmeboligen.

– Det er jo folks viktigste investering. Vi som meglere forvalter jo folks viktigste formue, og det er et enormt ansvar. Da er det lett å bli revet med når folk finner drømmeboligen, forteller Amlie.

Har du begynt å grine noen gang?

– Mange ganger, ler hun 


Fant drømmehuset
Det er ikke bare du og jeg som kan drømme oss bort når vi ser et hus vi liker, og gjerne kunne tenkt oss å kjøpe. Også «supermeglere» som Karianne Amlie kan drømme seg bort, og for hennes del lå drømmeboligen på Bekkelaget i Oslo.

– Det er en fantastisk sveitservilla, som vi gikk på tur forbi mange ganger, og hver gang tenkte jeg «jeg har så lyst på det huset, jeg har så lyst på det huset, men det kommer nok aldri for salg». Men plutselig lå det for salg på Finn en fredag, forteller Amlie som på daværende tidspunkt var fullt opptatt med både «Boligjakten» og ikke minst var høygravid.

– Det å flytte sto ikke akkurat øverst på planen, men jaggu fikk jeg kjøpt det gitt, sier Karianne Amlie, som i slutten av august er klar for nok en sesong med «Boligjakten» på TV3.
Flere kanaler