BLID: KrF-leder Knut Arild Hareide ledet partiets landsmøte i helgen, et parti han omtaler som «Festlig Folkeparti». Om det kallenavnet har fått fullt gjennomslag i befolkningen er han usikker på.
BLID: KrF-leder Knut Arild Hareide ledet partiets landsmøte i helgen, et parti han omtaler som «Festlig Folkeparti». Om det kallenavnet har fått fullt gjennomslag i befolkningen er han usikker på. Foto: P4
Russetiden er over oss, og russebuksene er stappfulle med kort som skal deles ut til små og store.

Disse kortene har ofte en tekst eller budskap som ikke egner seg på trykk andre steder, enn på et russekort.

Det gjelder også russekortet til KrF-leder Knut Arild Hareide fra 1992, som etter dagens målestokk nok var ganske uskyldig.

– Jeg hadde et klasissk Churchill-sitat, men jeg slet med å forklare verdiene i historien til vennene mine, fortalte Hareide i P4s Radiofrokost.

Men hva sto det da?

– En dame sier til Winton Churchill «Hvis jeg var gift med deg, Winston, ville jeg helt arsenikk i glasset ditt». Da så han på henne og sa «Ja, hadde jeg vært gift med deg hadde jeg gladlig gjort det.», ler Hareide, der og da endte opp med å klippe bort sitatet fra alle russekortene sine.

– Litt vel dramatisk ser jeg nå i ettertid, humret Hareide-

Bekreftet at han har «døgnet»
Da budsjettkaoset var på sitt mest hektiske i fjor fortalte Hareide under forhandlingene, i følge kilder VG snakket med, at han aldri hadde døgnet før, og at han fryktet at det skulle bli den første gangen.

Men i morges gikk Hareide bort fra den påstanden, og sier han har døgnet hvis man ikke ser så konservativt på det.

– Jeg har jo tenkt at for å døgne må du hoppe over en hel natt. Men ser du litt mer liberalt på det, så har jeg døgnet! fortalte partilederen.

Men akkurat når det skjedde, er Hareide usikker på. Men en dato var det ihvertfall ikke.

– Det var ikke natt til 17. mai i russetiden! Da skulle jeg holde tre taler dagen etter og trengte all den søvn jeg kunne få, fortalte Hareide.

Flere saker

Kulderekord i Lom Mens juni ble en måned preget av varmerekorder, har juli startet med kulderekord. Lørdag 04.07 2020
Flere kanaler