KOMIKER: Adam Schjølberg har moret mange gjennom en lang karriere i underholdningsbransjen.
KOMIKER: Adam Schjølberg har moret mange gjennom en lang karriere i underholdningsbransjen. Foto: Hannah Kolås/P4
0:00 | 5:52
Adam Schjølberg har vært å se på skjermen i serier som Homsepatruljen, Sofa og 71 grader nord. Men han er også godt kjent på standup-scenen, og er nå aktuell med showet «Mellom barken og feen». 

Det handler blant annet om i hvor stor grad heterofile menn nå tar etter homofile menn.

– Jeg føler meg veldig forvirra selv, fordi heteroene har jo blitt de med egen blogg og manbun, mens noen har kjøpt seg småbruk. Noe har gått galt på et eller annet tidspunkt, ler han.

– I showet har jeg gjort et dypdykk i maskulinitet, og hvorvidt vi trenger gammeldags maskulinitet i dag.


Schjølberg synest det tidvis er skummelt å være på tur rundt om i Norge.

– Det rareste er å være på prøveturnè på bittesmå steder som jeg nå gjør i forkant av premieren i Oslo i januar. Det gøyeste på disse bittesmå stedene er at det plutselig kommer 200 mennesker, og så tenker jeg at «fy fader, nå har bygda samla seg for å drepe han homoen - det kan jo ikke være så mange som har kommet for å se meg»

Og flere ganger opplever han spesielle episoder der han er.

– Et sted var det en arrangør som hadde satt ut en hoggestubbe med en øks i på scenen som pynt. Han hadde gjort det siden showet heter «Mellom barken og feen», og hadde da fått for seg at det handlet om bark og ved. Da tok jeg bare øksa og slang den på skuldra, og sa «rekk opp hånda alle de som er homofobe», da var det ingen som rakk opp hånden. Så det er god stemning!


Hør resten av intervjuet i lydspilleren øverst i saken - der kan du blant annet høre Adam snakke om bestevennen Tore Pettersson og hvor i landet han føler han hører hjemme.

Flere kanaler