Foto: P4
0:00 | 5:58
Sturla Berg-Johansen var onsdag gjest i P4s Radiofrokost, hvor han ble servert spansk skinke. Han har nemlig begynt på spanskskole.

For 30 år siden bodde han to år i Spania, da snakket han litt spansk. I det siste har han hatt lyst til å ta opp spansk igjen.

– Jeg vil lære det skikkelig, jeg har en drøm om å kunne lese spansk litteratur på originalspråket. Etter tre uker med spanskundervisning fem timer om dagen har jeg skjønt hvor dårlig spansk jeg egentlig snakket for 30 år siden.

Lærte frasen på en bar
– Kan vi få høre din favorittfrase?

– Forrige gang jeg sa min favorittfrase ble jeg arrestert. «Eres una polla boba, tu viejo verde». Det betyr at du er en hengepikk, din gamle gris, ler Berg-Johansen.

Han lærte det på en bar, og pleide å si det på fest og le av det. Men en dag sa han det til en politimann i en diskusjon.

– Nå skjønner jeg jo at jeg har sagt det feil, kanskje det var derfor han ble irritert.

Må meditere
Han forteller at han liker å starte dagen med bønn og meditasjon, hvis han ikke gjør det er han redd det skal gå ut over hans medtrafikanter.

– Hvis jeg ikke gjør det, kan det hende at jeg klikker i trafikken hvis han foran meg ikke kjører på gult lys for eksempel.

Sturla Berg-Johansen er for tiden aktuell med forestillingen #denfølelsen.

Hør hele intervjuet øverst i saken.

Flere saker

Utga seg for å jobbe i barnevernet - dømt for overgrep En mann i slutten av 50-årene er i Ringerike tingrett dømt til fengsel i fire og et halvt år for overgrep mot ei 11 år gammel jente. Torsdag 05.12 2019
Krever obligatorisk ID-merking av kjæledyr Dyrebeskyttelsen mener myndighetene må ta mer ansvar. Fredag 29.11 2019
Flere kanaler