STORMET: Få norske politikere har stått i en større mediestorm enn Terje Søviknes.
STORMET: Få norske politikere har stått i en større mediestorm enn Terje Søviknes. Foto: NTB scanpix
Denne helgen sparkes FrPs landsmøte i gang på Gardermoen, og politikk og strategi skal meisles ut før høstens stortingsvalg.

En av de som er tilstede på landsmøtet er den ferske Olje- og energiministeren Terje Søviknes. 15 år etter den skjebnesvangre natten i 2001 er osingen nå for fullt tilbake i rikspolitikken, 

– Det er noe som kommer til å følge meg livet ut, og det er noe som aldri skulle ha skjedd. Det var en voldsom belastning for alle parter, forteller en åpen Terje Søviknes i P4s Radiofrokost. Han sier han da bestemte seg for å bli stående i politikken, til tross for mediestormen som fulgte.

– Jeg bestemte meg for å bevise for det norske folk at det bor noe mer i Terje også, enn man kunne få inntrykk av i media i 2001, forteller Søviknes.


Ventet av hensyn til barna
I en årekke var Terje Søviknes i Os kommune. Helt siden 1999 og frem til i fjor var han en svært populær ordfører i Hordalands-kommunen. Søviknes har to barn på 10 og 13 år , og han forteller at det de siste årene har vært viktig for han å være sammen med de i Os.

Men, da telefonen ringte på høsten 2016, kom 48-åringen frem til at han nå skulle ta spranget mot toppen i norsk politikk.

– Da telefonen kom så tenkte jeg «Okei, dette kan være en super mulighet til å prøve noe nytt». Jeg hadde jo tross alt vært ordfører i Os i 17 år, forteller Søviknes.

Artikkelen fortsetter under bildet
asd
MINISTER: Rett før jul ble Terje Søviknes (th)utnevnt som statsråd i Olje- og energidepartementet. Foto: NTB scanpix

«Snoozer» gjerne
Men for et selverklært «b-menneske» er det tøft å nå ha ansvaret for et departement, samtidig som man skal komme seg i seng tidsnok.

– Jeg kan gjerne sitte å jobbe til langt på natt, det gjør meg ingenting. Men da blir det litt tøffe morgener, ler politikeren, som ikke har forandret seg så mye på søvnfronten siden ungdommen.

– Det var noen som påsto at dette kom til å endre seg når man blir eldre og får barn, men det har jeg overhode ikke lagt merke til, avslutter Søviknes.

Flere saker

Vinn hjertestarter til ditt idrettslag
Vinn hjertestarter til ditt idrettslag Torsdag 22.08 2019
Flere kanaler