STORMET: Få norske politikere har stått i en større mediestorm enn Terje Søviknes.
STORMET: Få norske politikere har stått i en større mediestorm enn Terje Søviknes. Foto: NTB scanpix
Denne helgen sparkes FrPs landsmøte i gang på Gardermoen, og politikk og strategi skal meisles ut før høstens stortingsvalg.

En av de som er tilstede på landsmøtet er den ferske Olje- og energiministeren Terje Søviknes. 15 år etter den skjebnesvangre natten i 2001 er osingen nå for fullt tilbake i rikspolitikken, 

– Det er noe som kommer til å følge meg livet ut, og det er noe som aldri skulle ha skjedd. Det var en voldsom belastning for alle parter, forteller en åpen Terje Søviknes i P4s Radiofrokost. Han sier han da bestemte seg for å bli stående i politikken, til tross for mediestormen som fulgte.

– Jeg bestemte meg for å bevise for det norske folk at det bor noe mer i Terje også, enn man kunne få inntrykk av i media i 2001, forteller Søviknes.


Ventet av hensyn til barna
I en årekke var Terje Søviknes i Os kommune. Helt siden 1999 og frem til i fjor var han en svært populær ordfører i Hordalands-kommunen. Søviknes har to barn på 10 og 13 år , og han forteller at det de siste årene har vært viktig for han å være sammen med de i Os.

Men, da telefonen ringte på høsten 2016, kom 48-åringen frem til at han nå skulle ta spranget mot toppen i norsk politikk.

– Da telefonen kom så tenkte jeg «Okei, dette kan være en super mulighet til å prøve noe nytt». Jeg hadde jo tross alt vært ordfører i Os i 17 år, forteller Søviknes.

Artikkelen fortsetter under bildet
asd
MINISTER: Rett før jul ble Terje Søviknes (th)utnevnt som statsråd i Olje- og energidepartementet. Foto: NTB scanpix

«Snoozer» gjerne
Men for et selverklært «b-menneske» er det tøft å nå ha ansvaret for et departement, samtidig som man skal komme seg i seng tidsnok.

– Jeg kan gjerne sitte å jobbe til langt på natt, det gjør meg ingenting. Men da blir det litt tøffe morgener, ler politikeren, som ikke har forandret seg så mye på søvnfronten siden ungdommen.

– Det var noen som påsto at dette kom til å endre seg når man blir eldre og får barn, men det har jeg overhode ikke lagt merke til, avslutter Søviknes.

Flere kanaler