VANT IGJEN: Henrik Kristoffersen er ustoppelig for tiden.
VANT IGJEN: Henrik Kristoffersen er ustoppelig for tiden. Foto: Reuters
0:00 | 2:57
Han dominerer slalåmsporten for tiden, Henrik Kristoffersen, og senest tirsdag vant han nok et renn etter å ha ligget som nummer tre etter første omgang.

Og da P4s Radiofrokost snakket med han tidligere på dagen, fortalte «Spjælingen fra Rælingen» at han pleier å ha en nokså spesiell oppladning før konkurransene.

Maten kommer opp igjen
- Det kommer ofte litt væske og mat opp igjen. Jeg er ikke spesielt nervøs, men jeg tror ikke kroppen takler presset så bra, forteller 21-åringen.

Magetrøbbel før renn har blitt så vanlig at det nærmest er rutine.

- Jeg begynner å hoste litt på morgenen, og så hoster jeg litt mer etter hvert. Og når jeg kommer på start, så er det kaos i magen. Da kaster jeg opp litt drikke, for jeg klarer ikke å få i meg noe mat på renndagen. Men etterpå går det veldig fint, når jeg skal starte, sier Kristoffersen.

Saken fortsetter under bildet
Henrik vant igjen!
FORNØYD: Henrik Kristoffersen hadde all mulig grunn til å være fornøyd da han kom i mål i slalåmrennet i Schladming tirsdag kveld. Foto: Reuters

LES OGSÅ: Henrik Kristoffersen vant - igjen!

Trives som «spjæling»

Slalåmstjernen har fått kallenavnet «Spjælingen fra Rælingen», et kallenavn han lever godt med.

- Jeg er jo ikke veldig stor, men jeg har jo litt muskler på kroppen. så det er vel mest kjipt for de andre, at de blir slått av en spjæling, sier Kristoffersen. 

Nå er planen å legge på seg et par kilo, for å bli enda raskere i bakken. Men noe favorittmat, det har han ikke.

- Jeg er oppdratt med å spise det jeg får. Det har ikke vært fredags-taco hjemme hos oss, for eksempel, fordi jeg var ute og trente hele kvelden. Men god, gammeldags norsk husmannskost, det er jeg oppvokst med, sier Kristoffersen.

- Er Alberto Tomba en bra målestokk?

- Han er jo litt større enn meg, har vunnet noen flere renn enn meg og har nok også vært noen flere ganger på byen enn meg, ler 21-åringen.

P4s Radiofrokost hører du mandag til fredag fra klokken 06.00

Flere kanaler