Foto: P4
Krydder og glaze er viktige faktorer for at grillingen skal bli en suksess.

Rub
Rub kan kjøpes i butikken, men en grillkokk med respekt for seg selv lager sin egen. Det er enkelt, og ruben kan oppbevares lenge - faktisk hele sommeren! Rub er som navnet tilsier noe man gnir på kjøttet. Dette kan gjøres direkte før steking, eller man kan gjøre det lang tid på forhånd slik at smaken trekker inn.

Forslag til ingredienser:

- 2 ss hele sorte pepperkorn
- 1 ss rosépepper
- 1 ss grønnpepper
- 1 ss korianderfrø
- 1 ss fennikelfrø
- 2 ss tørkede urter. For eksempel oregano og rosmarin
- 1 ts paprikapulver, helst røkt
- 1 tsk hvitløkspulver
- 1 tsk tørket ingefær
- 1/4 ts kayennepepper
- 3 ss salt

Glaze/ krydderolje
- 1 dl honning eller 1/2 dl sukker.
- 1/2 dl vineddik.
- 1/2 dl soyasaus
- 3 ss tomatpuré
- Krydder. For eksempel en hakket chilipepper eller 2 ss av din egen rub.

Blandingen kokes ned til ca halvparten. Hvis ikke glazen tykner, kan man tilsette 1-2 ts maismel.

Glaze kan lett brenne seg, derfor pensles den på når man har fjernet kjøttet fra direktevarmen.

Kryddersmør 4 personer:
Kryddersmør kan varieres i det uendelige. Min standardoppskrift er smør, hvitløk, persille salt og pepper og passer til alle typer kjøtt.

- 200 g smør
- 2 fedd hakket hvitløk
- 2 ss hakket persille
- 1 ss sitronsaft
- 2 ss hakket, tørket tomat i lake
- 2-3 ts av egen rub
- salt og pepper

Flere saker

- Kan bli krise i eldreomsorgen - Det er en potensiell krise for eldreomsorgen at to av tre helsefagarbeidere jobber deltid. Onsdag 17.07 2019
Flere kanaler