PANELET: Programlederne Bjørn Faarlund (t.v), Øystein Røe Larsen og Marte Kaasa Arntsen i P4s Radiofrokost fikk seg flere overraskelser under istesten tirsdag. Men én klassiker imponerte særlig.
PANELET: Programlederne Bjørn Faarlund (t.v), Øystein Røe Larsen og Marte Kaasa Arntsen i P4s Radiofrokost fikk seg flere overraskelser under istesten tirsdag. Men én klassiker imponerte særlig. Foto: P4/Diplom-is/Hennig-Olsen
Varmen de siste ukene har invitert til isspising for store deler av befolkningen, og nå har også årets isnyheter dukket opp mange steder.

P4s Radiofrokost ønsket å teste de nye produktene før det varslede væromslaget med inntil 20 graders temperaturfall utover i uken - og tirsdag morgen ble derfor fire nyheter satt under lupen.

En av de store overraskelsene for programleder Øystein Røe Larsen, var Diplom-is' siste tilskudd til den klassiske krone-is-serien, Krone-is Duo.

– Jeg har funnet det som definitivt er årets store overraskelse. Det så jeg ikke komme i det hele tatt, fortalte programlederen - som blant annet lovpriser sjokoladekulene som følger med isen.

Dette er isene som ble testet:

*Lollipop - Tropisk superspinn (Diplom-is)
*Krone-is Duo - vanilje og karamell (Diplom-is)
*Zer-oh- raspberry/white tea (Hennig-Olsen)
*Créme - Cookie dough og sjokolade (Hennig-Olsen)

Saken fortsetter under bildet
is
Foto: Diplom-is/Hennig-Olsen
Her er dommen fra de tre programlederne (se rangert rekkefølge helt nederst):

Øystein:

Lollipop: Smakt det før, same shit, new wrapping. Litt tam og slapp i konsistensen, men leken spiral trekker opp. Terningkast 3.

Krone-is: Sjokoladekulene minner om Daim balltop, noe som trekker veldig opp! Utseendet er det heller ikke noe å si på. Dette er en klassiker som er gjort på nytt, på en sexy måte! Et klart terningkast 6.

Zer-oh: Smaker friskt og har langt mer trøkk i frasparket enn Lollipop. Stiv og god, og pluss for å være kalorifattig. Gult og lekkert utseende! Terningkast 5.

Créme: Kakedeig - nam! Dette er veldig godt. Konsistensen er fløteaktig. Er litt liten og sped, og noe trist å pakke opp. Likevel terningkast 5.

Marte:

Lollipop: Frisk og syrlig, men litt kunstig. Foretrekker vanlig Lollipop. Konsistensen er litt krystallisert. Gøyalt utseende, som døtrene vil like. Men kanskje litt stor? Terningkast 3.

Krone-is: Litt for søt - jeg ønsker meg litt mer salt. Men gøy med crønsj i kulene! God, sprø kjeks, og deilig myk vaniljeis. En klassiker! Terningkast 5.

Zer-oh: Denne lukter og smaker som den ajaxen jeg vasker gulvet med! Fæl og krystallisert konsistens. Zer-oh må henspille på antall becquerel i isen, for den ser jo helt radioaktiv og livsfarlig ut. Terningkast 1.

Créme: Den blir altfor søt, altfor mye! Skulle fjernet noen ingredienser. Mangler litt krønsj i konsistensen og er kjedelig å se på. Terningkast 2.

Bjørn: 

Lollipop: Smakte faktisk som det den lover, altså en slags fruktpuré. Litt blass, og smaker kanskje litt «sunt». På godt og vondt. Terningkast 4.

Krone-is: Daimkuler trekker opp! Smaker veldig godt, mer som en krem i konsistensen. Lekkert utseende. Terningkast 5.

Zer-oh: Den er altfor hard. Litt som når jeg selv fryser vann til is - og ikke gjør noe mer med det. Har en kunstig og bitter søtsmak. Vakkert selvlysende. Får like mange poeng som navnet tilsier. Terningkast 0.

Créme: God kakaosmak. Muligens litt tykk sjokolade rundt, men godt fyll. Standard utseende. Terningkast 5.

Saken fortsetter under bildet
is
KREATIVT KAOS: Programlederne skulle notere stikkord om hver is i et skjema. Her Øysteins notater. Foto: P4


Dommen
Summerer vi terningkastene, får vi følgende «fasit» i vår lille uhøytidelige isnyhetstest:
is
Foto: Diplom-is/Hennig-Olsen

Flere kanaler