Lasse Kjus har ikke funnet formen før legende-rennet i Vail, USA: Dette bilde er fra Kvitfjell i 2007.
Lasse Kjus har ikke funnet formen før legende-rennet i Vail, USA: Dette bilde er fra Kvitfjell i 2007. Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix/NTB scanpix
0:00 | 1:44
Onsdag kveld er det legende-renn i VM-byen Vail. Mens utøverne har en fortjent fridag, skal gamle helter besvise at de fortsatt duger. Eller?

Ikke i form
 - Jeg gruer meg veldig, sier Lasse Kjus til P4.

Han har nettopp sett østerrikere i toppform vinne gull i lagkonkurransen i Vail. Selv innrømmer han at egen form er langt fra optimal. Han føler langt fra forberedt før legende-rennet. Han burde trent mer.

 - Det er slurv fra min side. Det er fjernkontroll og sofa som ødelegger alt, forklarer Kjus med et smil.

Hør hele intervjuet øverst i saken!

Nå er det to ting som gjelder før onsdagens renn: At stilen er god - "det må se alright ut" - og at han ikke kommer for langt bak kameraten Kjetil André Aamodt. Forhåpentligvis ikke mer enn et sekund.

 - Jeg regner med at Kjetil vinner, han har ligget i hardtrening fram mot dette, sier Kjus før rennet på Golden Peak Stadium i Vail.

Minnerik VM-by
I form eller ikke, han skal stå på ski i en by hvor han skrev historie som VM-utøver i 1999. Fem medaljer ble det den gangen. Tre sølv og to gull. 

 - Jeg har veldig gode minner herfra. Spesielt storslalåmen, det var en stor dag for meg. Jeg har alltid satt storslalåm høyest, sier 44-åringen.

Nå, 16 år senere, blir det konkurranse i en mye mindre bakke. Presset derimot, er der fortsatt.

 - Vi som har litt konkurranseinstink, vi liker ikke å komme uforberdt til noe.

Legende-rennet begynner klokken 21.30 i kveld, norsk tid.

Hall of Fame
I tillegg til å vise fram gamle kunster, skal Kjus og Aamodt også innlemmes i De internasjonale skikjørernes Hall of Fame.

De havner da i godt selskap med nordmennen Birger Ruud og Stein Eriksen.


Flere saker

Utga seg for å jobbe i barnevernet - dømt for overgrep En mann i slutten av 50-årene er i Ringerike tingrett dømt til fengsel i fire og et halvt år for overgrep mot ei 11 år gammel jente. Torsdag 05.12 2019
Marie Fredriksson er død Den svenske popsangeren Marie Fredrisson er død, 61 år gammel. Tirsdag 10.12 2019
Flere kanaler