FERIELAND: Skal du på ferie i Danmark i sommer? Bildet er fra Tivolisjøen i København, Danmark.
FERIELAND: Skal du på ferie i Danmark i sommer? Bildet er fra Tivolisjøen i København, Danmark. Foto: Shutterstock
Danmark har mye fint å by på, og for barn er det et drømmeland. I tirsdagens sending av P4s Radiofrokost spurte vi lytterne våre om deres tips til danmarksferie for både voksne og barn.  

Den perfekte ferien
Vi fikk inn mange gode tips fra våre lyttere som absolutt er verdt å ta med seg hvis du har tenkt deg til Danmark i sommer. 

Lytter Line forteller at is med "Guf" er noe som burde prøves ut. Guf kan beskrives som rennende marshmellows, et slags flytende sukkerskum.

En annen lytter anbefaler å ta "Margerit-ruten" som er en fantastisk rute, der man går forbi mange fine steder i Danmark. Selve ruten er 3600 km lang. 

– Hva med et morgenbad på stranden uten en tråd? Gjerne på sykkeltur på vei til bakeren, anbefaler en av våre lyttere.  

En annen lytter anbefaler å reise til Graceland i Randers, der en mann har bygget en kopi av Elvis sitt sted. 

Stian fra Sandnes anbefaler Løgballe camping som ligger 2 km fra Stouby Skov Forest. Løgballe Camping byr på mange ulike aktiviteter, alt fra fotballkamper mellom ulike campingplasser, til svømmebasseng og golf. 

Saken fortsetter under bildet
Jylland
SOMMER: Danmark er fylt av fine strender og idylliske steder. Nordjylland er et ekte sommerparadis, spesielt om du lengter etter late dager ved stranda. Foto: Shutterstock


Danskens tre beste tips
"Dansken" fra Klovner I Kamp, Esben Selvik som selv er fra Danmark, delte også sine tips. 

– Hvis du er i København, bør du ta en tur til Papirøen.  

"Copenhagen Street food" på Papirøen er kjent for sitt brede utvalg av gatemat og er et trekkplaster for matglade Københavnere og turister.

– Det er veldig kort vei til en iskald "håndbayer", og det å sitte der å se på København med beina dinglende fra en kaikant å spise god mat er et hett tips, forteller Dansken. 

– Christiania er også unikt å se i verdenssammenheng, anbefaler han.  

Danskens siste tips er å ta seg en tur til Kunstsenteret i Louisiana som befinner seg utenfor København. 

– Kunstmuseet i Louisiana er verdt en halv dag, ta gjerne med barna, de har en fantastisk barnekunstavdeling som aldri slår feil.  

På kunstsenteret Louisiana får man en kunstnerisk sommer for både voksne og barn med malerier, grafikk og skulpturer.

Flere saker

– Personer som nekter å jobbe av religiøse årsaker skal ikke få stønad – Det er ikke akseptabelt at Nav gir penger til folk som ikke vil jobbe av religiøse grunner. Torsdag 30.07 2020
Halvparten av ny smitte kommer fra utlandet Halvparten av de nye som blir smittet av koronaviruset i Norge, har blitt smittet i utlandet. Onsdag 29.07 2020
– Synd hvis minnesmerket ikke er på plass til neste år – Det er veldig synd hvis det nasjonale minnesmerket på Utøya ikke er på plass til tiårs-markeringen neste år. Fredag 31.07 2020
Flere kanaler