DO-TRØBBEL: Mannen satte fast hånda i søppelkassa på flytoalettet.
DO-TRØBBEL: Mannen satte fast hånda i søppelkassa på flytoalettet. Foto: Shutterstock
0:00 | 2:31
Mange har vinterferie om dagen og skal ut og fly, og for en god del er det en del frykt forbundet med akkurat dette. Men akkurat det denne nordmannen ble tilskuer til hadde du neppe tenkt kunne skje.

For på Facebook-sidene til P4s Radiofrokost dukket det opp en snodig historie. Da Odd Magne Persson skulle fly fra Bergen til Amsterdam på helgetur fredag, fikk han en flytur utenom det vanlige.

- Vi satt helt bakerst i flyet, og hørte voldsomt leven fra doen bak i flyet. Flyvertinnen sto ved døra, og kapteinen og purseren og det var full aktivitet, forteller Persson lattermildt.

Hånda i søppelsjakta
Persson ble nysgjerrig på oppstyret og måtte snu seg for å se hva som skjedde. Synet som møtte han var nokså spesielt.

- Hva årsaken skyldtes, må gudene vite, men fyren inne på do skulle absolutt trykke hånda si ned i søppelbøtten der inn. Så da satt han pinadø der på do, med buksa på knærne og med hånda nedi i søppelsjakta, ler Persson.

Hør Odd Magne fortelle den hysteriske historien i lydfilen over.

Demonterte døren
Den stakkars passasjeren hadde satt fast hånden i vippeluka til papirkurven, og fikk den ikke opp igjen.

- Han satt og oia seg og skreik, og de prøvde å få han løs. Men det er jo så trangt inne på disse flydoen, så de hadde problemer med å få hjulpet han. Så enden på visa ble at flypersonalet demonterte dodøren, forteller Persson. 

Til slutt måtte personalet gi opp.

- Jeg hørte at de sa til han: Du må bare sitte her til vi får landet og vi får spesialpersonell ombord. Da tror jeg passasjeren ble veldig redd, for da klarte han å få løs hånda, ler Persson.

- Aldri opplevd liknende
En av flyvertinnene ombord fortalte at hun hadde jobbet på fly i 15 år, men aldri opplevd lignende.

- Etter at han var kommet løs, gikk den uheldige mannen veldig slukøret gjennom midtgangen og satte seg tilbake på plassen sin, forteller Persson, som kommer til å le lenge av denne historien.

Flere kanaler