Forrett 4 personer

 400 gram tunfisk

Salt og pepper

Oliven olje

En halv mango i terninger

4 ss. hakkede mandler. Helst de fra Valencia

8 Cherry tomater delt i to

8 padrone, små paprika

4 ss. hakkede oliven

 

Saus

4 ss. olivenolje

2 ss. ristet sesamfrø

1 fedd hakket hvitløk

3 ss. sitronsaft

Urter. f.eks. litt hakket basilikum og persille

1 ss. revet sitronskall

Bland alt godt sammen!

 

Stek paprika på høy varme i tørr panne til de får farge påbegge sider og legg til side

Gni inn fisken med salt, pepper og olivenolje og stek på høyvarme i ca 1-1.5 minutt på hver side. (grillpanne er best)

 ta ut fisken og senkvarmen.

Legg i mango, mandler, tomat og papriken, hell over sausen.

 

Servering

Fordel alt fra stekepannen på fire tallrekker. Skjær opptunfisken og legg over. Riv evt. litt sitron på toppen!

En rosévin passer perfekt til denne middelhavs inspirerteretten. Gjerne fra Provence!

Flere kanaler