PIGGVAR: Alle kjøkkensjefers favorittfisk.
PIGGVAR: Alle kjøkkensjefers favorittfisk. Foto: Andreas Holje Stjernvang
Christer Berens er som vanlig innom på fredager, og i dag serverte han grillede piggvarkoteletter med klarnet smør.

Piggvar kan tilberedes på mange måter. Christer foretrekker å steke piggvar i porsjonsbiter. Steker man den hel er sjansen stor for at fisken blir ujevnt stekt. Velger man å filetere fisken, så blir kjøttet ikke like saftig, men fordelen er at man kan bruke beina til å lage saus med. Fiskekraft laget på piggvar er den absolutt beste.

Oppskrift for fire personer:

- 1 kilo piggvar
- Ca 3 ss. smør
- Ca 3 ss. nøytral olje

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 150 grader
2. Del opp piggvaren i fire like koteletter og krydre med salt og pepper
3. Forvarm en stekepanne, helst av jern
4. Tilsett olje og smør
5. Legg i fisken når smøret har blitt litt brunt. Stek den i ca 2 minutter på hver side
6. Sett fisken i ovnen. Fisken er ferdig når kjøttet slipper beinet.

Saus/sky

- 150 gram smør
- 5 ss. hakkede nøtter. For eksempel hasselnøtter og mandel.
- Kjøttet av en stor tomat, i terninger
- 3 ss. hakket persille
- 1 ss. kapers
- 1 ss. soyasaus

Slik gjør du:

1. Smelt smør på middels høy varme i ca 2 minutter. Skummet på toppen skal bli svakt brunt.
2. Fjern alt skum og sett kjelen på skrå slik at melkeproteinene faller til bunns. Hell forsiktig av det klarnede smøret, og sørg for at ikke grumset blir med.
3. Stek nøttene i en tørr panne på middels varme til de begynner å få farge.
4. Før servering varmes smøret opp, og man tilsetter nøtter, soyasaus, tomat, kapers og persille.

Flere saker

Håper å nå langt med demonstrasjon I kveld avholdes det en demonstrasjon for arbeidsavklaringspengene foran Stortinget. Onsdag 22.05 2019
Flere kanaler