Foto: Andreas Stjernvang
Andelår er en råvare som blir brukt altfor lite. Det er enkelt å lage, og kan lages i mange varianter. Sist, men ikke minst, er andelår utrolig godt sammen med en fyldig rødvin.

Du trenger:
- 4 andelår
- 4  ts salt
- Grovkvernet pepper
- 1 ts tørket grønnpepper (kan sløyfes)

- Hvite og røde bønner. Ferdig kokte kan brukes, men tørkede blir aller best. Men de må ligge i vann over natten.
- 200 gram tørrsaltet bacon.
- 200 gram kokte brekkbønner
- 2 dl rødvinssaus. Du kan lage den selv, men kjøpt er også ok.

Slik gjør du:
1. Start med å krydre andelårene. La de ligge i kjøleskapet over natten, eller minimum én time.
2. Stek lårene med skinnsiden ned på middels til høy varme i 3-4 minutter.
3. Sett inn lårene i en ovn som er forvarmet til 150 grader. Stek kjøttet i intervaller. I omtrent én time først, ta det ut og la det svalne, så setter du det inn igjen. Lårene er ferdig når det er lett å skille kjøttet fra beinet.
4. Stek baconet sprøtt
5. Kok opp rødvinssaus og vend inn bønnene.

Tips: Krydre lårene med tørket ingefær og litt fersk finkuttet chili hvis du ønsker litt spicy andelår.

Hilsen Christer Berens.





Flere saker

- Vil bli taxikollaps i Oslo Den seriøse delen av taxinæringa i Oslo vil kollapse med regjeringens nye reform. Tirsdag 14.05 2019
Flere kanaler