NAM NAM: Perfekt helgekos
NAM NAM: Perfekt helgekos Foto: P4
Bæuf Bourguignon er noe av det beste jeg vet. En gryte som blir enda bedre dagen etter. Jeg pleier å servere den på guttetur, men jeg tror dette er noe som alle voksne liker. Sist, men ikke minst, ikke spar på rødvinen! Hverken i gryten eller på bordet.

Dette trenger du til 8 personer:

- 2 kilo rundbiff, delt i stykker på 60 g
- ca 50 g hvetemel
- ca 100 g smør til steking
- 2 flasker rødvin
- 24 stjerneløk, skrelt, hele
- 16 hvitløksfedd
- 300 g salt sideflesk i terninger, 2 cm store
- 4 laurbærblad
- 1 ss salt
- Godt med kvernet pepper
- 1 kopp bladpersille, hakket (bruk stilkene i gryten mens den koker, og ta dem ut etterpå)

1: Vend kjøttet i melet og stek det i gyllent smør i en stekepanne. Pass på at pannen er så varm at kjøttet blir brunet. Det betyr at man må steke i flere omganger. Kok ut pannen med rødvin hver gang. Ha alt i en ildfast form.
2: Stek stjerneløk, hvitløk og sideflesk sammen, ha det i en form og kok ut pannen med rødvin.
3: Hell over resten av rødvinen og sett formen i ovnen på 170 grader i tre og en halv time.
4: Lag en jevning med to ss smeltet smør og to ss mel. Sil av kraften hell den over jevningen og reduser til halvparten. Hell alt tilbake i formen igjen.
5: Server gryten rett fra den ildfaste formen med persille drysset over og med en god potetpuré ved siden av.

Hilsen Christer

Flere saker

Alkoholfritt tar av
Alkoholfritt tar av Fredag 12.07 2019
Flere kanaler