NAM NAM: Perfekt helgekos
NAM NAM: Perfekt helgekos Foto: P4
Bæuf Bourguignon er noe av det beste jeg vet. En gryte som blir enda bedre dagen etter. Jeg pleier å servere den på guttetur, men jeg tror dette er noe som alle voksne liker. Sist, men ikke minst, ikke spar på rødvinen! Hverken i gryten eller på bordet.

Dette trenger du til 8 personer:

- 2 kilo rundbiff, delt i stykker på 60 g
- ca 50 g hvetemel
- ca 100 g smør til steking
- 2 flasker rødvin
- 24 stjerneløk, skrelt, hele
- 16 hvitløksfedd
- 300 g salt sideflesk i terninger, 2 cm store
- 4 laurbærblad
- 1 ss salt
- Godt med kvernet pepper
- 1 kopp bladpersille, hakket (bruk stilkene i gryten mens den koker, og ta dem ut etterpå)

1: Vend kjøttet i melet og stek det i gyllent smør i en stekepanne. Pass på at pannen er så varm at kjøttet blir brunet. Det betyr at man må steke i flere omganger. Kok ut pannen med rødvin hver gang. Ha alt i en ildfast form.
2: Stek stjerneløk, hvitløk og sideflesk sammen, ha det i en form og kok ut pannen med rødvin.
3: Hell over resten av rødvinen og sett formen i ovnen på 170 grader i tre og en halv time.
4: Lag en jevning med to ss smeltet smør og to ss mel. Sil av kraften hell den over jevningen og reduser til halvparten. Hell alt tilbake i formen igjen.
5: Server gryten rett fra den ildfaste formen med persille drysset over og med en god potetpuré ved siden av.

Hilsen Christer

Flere saker

Naive foreldre kan gi mer ungdomsfyll - Ungdom vil drikke mer ansvarlig hvis de ikke får smake alkohol hjemme før de fyller 18 år. Lørdag 14.09 2019
Flere kanaler