I samarbeid med
BRA FORAN SKJERMEN: Biff Rydberg er den perfekte TV-mat!
BRA FORAN SKJERMEN: Biff Rydberg er den perfekte TV-mat!

Mat som er enkelt å hive i seg er prima når man skal se på TV samtidig. Og det er det jo mange som gjør nå om dagen! Prøv Christers deilige oppskrift - som han faktisk hevder er en favoritt blant svenske skuespillere, og som ofte blir servert på premierer.


Ingredienser

4 porsjoner

500 gram oksefilet

500 gram poteter

2 løker

4 eggeplommer

Litt sukker

1 ss soyasaus

3 ss hakket persille

Olje og smør til steking

Salt og pepper


Fremgangsmåte

Sett ovnen på 120 grader. Kutt potetene i terninger på 1 cm og legg dem i kaldt vann i minimum 10 minutter, men gjerne i en time så litt av stivelsen forsvinner. Tørk potetene godt og stek dem på høy varme i nøytral olje. Rør rundt i stekepannen innimellom så potene blir brunet på alle sider, men ikke brent. Senk varmen etterhvert, og stek potetene i ca 15 minutter totalt. De skal være myke på innsiden men sprø på utsiden. 

Hakk løken i biter på ca 1 cm og stek dem i middels til høy varme så løken blir lett brunet. Tilsett 1 ss sukker og litt salt og pepper. Etter ca 5 minutter senker du varmen og tilsetter 1 ss smør og 1 ss soyasaus. Sett på lokk og stek på svak varme i ca. 5-10 minutter. Skjær kjøttet i terninger på ca 2 cm, salt og peppre kjøttet og stek ca halvparten av gangen i en varm stekepanne (helt jernpanne) sammen med olje i to minutter. Senk varmen og tilsett litt smørr og rør rundt. 

Når hver ting er ferdigstekt setter du det inn i ovnen, 120 grader passer perfekt dersom det ikke skal stå i mer enn 10 minutter. 


Sennepskrem

2 dl kremfløte

2 ss. Sennepspulver

1 ss. Lys sennep

2 ss. Grov sennep

Litt salt og pepper

Pisk kremfløten til den blir stiv, vend inn alle ingrediensene og visp litt til. Sett den kaldt frem til servering.


Servering

Fordel kjøtt, poteter og løk i tre deler helst på varme tallerkener. Legg en eggeplomme midt på, og en liten dæsj sennepskrem. Avslutt med å strø over persille. 

TIPS! Liker du ferskrevet pepperrot så passer dette perfekt til. Du kan enten ha det i sennepskremen eller i en skål man kan forsyne seg fra.

Flere kanaler