I samarbeid med
DEILIG: Denne gryten er en sikker vinner i helgen!
DEILIG: Denne gryten er en sikker vinner i helgen! Foto: P4
I denne gryten bruker jeg mørt kjøtt slik at det skal gå fort å lage. Ingrediensene finner man i alle dagligvarebutikker. Får du lyst på en digg gryte på en søndag eller er på fjellet der utvalget er dårlig, så er denne gryten redningen. 

Denne gryten kan forandres i det uendelige, men byttes kjøttet ut med en mindre mør del så må gryten koke lenger. I tillegg må det tilføres litt mer væske, for eksempel vann/vin.

Ingredienser
600 gram enrecõte i terninger eller strimler
200 gram hakket løk
200 gram hakket selleristilk
200 gram hakket gulrot
1 kartong ferske champinjoner
4 fedd hakket hvitløk
3 dl creme fraiche
3 ss tomat puré
1/2 chili i tynne skiver
200 gram edel ost, fels gorgonzola eller annen norsk blåmuggost
Smør og olje til steking
Salt og pepper

Slik gjør du det
Bruk en jerngryte eller liknende, stek køttet på høy varme slik at det blir brunt og får farge (ca 3-4 minutter), sett så til side. Stek grønnsakene på høyvarme under omrøring i ca tre minutter og sett til side. Stek soppen på middels varme i ca tre minutter til de blir lett brunet, og sett til side.

Når alle ingredienser er brunet, så starter du med at brune litt tomatpuré på svak varme sammen med smør i ett minuttt. Så økes varmen og alle brunte ingredienser tilsettes sammen med creme fraiche og halvparten av osten.
Når gryten har koket opp og alt er godt blandet så senkes varmen, la det småputre med lokket i ca 20 minutter.

Ved servering fordeles resten av osten på hver tallerken. Server med kokte poteter, potetpuré eller ris.
Flere kanaler